Finnairin Barcelonan ja Madridin reittien matkustamopalvelut ostetaan Adeccolta

adeccoFinnair ostaa jatkossa matkustamopalvelun Barcelonan ja Madridin reiteillä Adeccolta. Yhtiö tiedotti syyskuussa suunnitelmistaan etsiä kustannussäästöjä lentämällä Madridin ja Barcelonan-reitit niin, että matkustamohenkilökunnan kotiasema on Espanja.

Nykyisin Helsingistä tuleva matkustamohenkilöstö joudutaan yövyttämään kohteessa, mikä lisää kuljetus-, hotelli- ja päivärahakuluja.

Nyt yhtiö on sopinut, että se ostaa helmikuusta 2013 lähtien Barcelonan ja Madridin reittien matkustamopalvelut Adeccoon kuuluvalta, Espanjassa toimivalta Atlas Servicios Empresarialesilta, joka on erikoistunut lentokenttätoimintoihin.

Finnair on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Adeccon kanssa muun muassa Singaporen, Japanin ja Thaimaan reiteillä sekä kausityöntekijöiden rekrytoinnissa.

Adecco on 1957 perustettu alunperin sveitsiläinen yritys, mutta se on laajentunut 60 maahan ympäri maailman. Suomeen yhtiö tuli vuonna 1997. Adecco kuuluu maailman kymmenen suurimman työnantajan joukkoon ja sen palkkalistoilla on 750 000 työntekijää.