Finnairin ensimmäinen A321ER -kone lähes valmis (kuva- ja videolinkki)

Airbus_sharklet_1Finnairin ensimmäinen Airbus A321ER -matkustajakone on lähes valmis. Nyt Hampurissa kuvattu OH-LZG liittyy yhtiön laivastoon syyskuussa. Kaikkiaan Finnair vastaanottaa viisi A321ER-konetta.

Finnairin ensimmäinen valmistuva Airbus A321ER (Extended Range) on lähes valmis ja kone on kuvattu hinauksessa Airbusin tehtailla. Koneet valmistetaan Airbusin kokoonpanolinjalla Hampurin Finkenwerderissä Saksassa.

Finnair tilasi koneet kesäkuussa 2010 ja niillä korvataan pitkään lomalentokäytössä palvelleet neljä Boeing 757 -konetta. Yhtiö operoi uudella koneellaan tulevalla talvikaudella useisiin lomakohteisiin kuten Dubaihin. Alla olevassa Airbusin havainnekuvassa kone on FInnairin vanhoissa väreissä.

A321-SHARKLET_FINNAIRnet_AIRBUSUusiin A321ER-koneisiin valittu IAE V2533-A5 -moottori mahdollistaa merkittävän polttoainetehokkuuden muihin tarjolla oleviin moottoreihin verrattuna. International Aero Engines IAE on monikansallinen lentokonemoottorivalmistaja, jonka osakkeenomistajia ovat Pratt & Whitney, Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH, Japanese Aero Engines ja MTU Aero Engines.

Finnairin nykyisin reittiliikenteessä käyttämissä A320-perheen koneissa on CFM International CFM56-5 -moottorit. CFM puolestaan on ranskalaisen Snecma Moteursin ja amerikkalaisen General Electricin yhteisyritys.

Finnairin tilaamiin A321ER -koneisiin tulee myös Airbusin uudet siivenkärkievät eli Sharkletit. Noin 2,5 metriä korkeat Sharkletit vähentävät Airbusin polttoaineenkulutusta jopa 3,5 prosenttia. Koneen elinkaaren aikana kertyvä säästö onkin merkittävä. Luonnollisesti myös toimintasäde pitenee, mikä on tärkeää Finnairille lomalennoilla.

Kuva Finnairin uudesta A321ER-koneesta Planepictures.net-palvelussa

Valmiiksi maalattu OH-LZG tekee rullauskokeissa keskeytetyn lentoonlähdön 22.8.

Video: YouTube