Finnair esitteli A350 XWB -koneen uutuuksia Toulousessa - wifi-hinnat julkistettiin

Toulouse2_1015Finnair vastaanottaa keskiviikkona 7. lokakuuta ensimmäisen Airbus A350-900 XWB -koneensa. Yhtiön kaupallinen johtaja Juha Järvinen esitteli tiistaina medialle konetyypin uutuuksia Airbusin tehtailla Toulousessa. Yksi niistä on matkustajien varmasti odottama lennonaikainen wifi-yhteys.

Muita uudistuksia, joista ei aiemmin ole kerrottu, ovat mm. täysin uusi viihdejärjestelmä ja naismatkustajille suunnattu ”Ladies room”. Toulousessa esitellyssä Finnairin uudessa Blue Sky -tervetulodrinkissä on suomalaista mustikkalikööriä ja shampanjaa.

TLS_JJ_hospitalityKoneeseen nousun aikana matkustajia tervehtii uuden valaistusjärjestelmän avulla kattoon luotu sininen taivas jossa ajelehtii pilviä. LED-valaistuksen avulla matkustuskokemusta voidaan parantaa erilaisin elementein vuodenajasta ja kohteesta riippuen.

"Tahdomme tarjota parasta Pohjoismaalaista vieraanvaraisuutta uudessa Finnairin A350-koneessa", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

"Olemme harkinneet kaikki pienetkin yksityiskohdat matkustamohenkilökuntamme henkilökohtaisesta palvelusta matkustamon suunnitteluun", jatkaa Järvinen.

TLS_BlueSky_drinkkiUuden koneen myötä Finnair ottaa käyttöön Savoy-ravintolan Kari Aihisen suunnitteleman menun liikemiesluokassa. Se tulee pienemmässä mittakaavassa myös muihin yhtiön kaukoliikennekoneisin

Samalla
uudistetaan myös turistiluokan ruokapalvelua. Myöhemmin oman menunsa pääsevät esittelemään myös kuuluisat aasialaiset keittiömestarit.

TLS_JJ_IFEFinnairin uusi matkustamoviihdejärjestelmä tunnetaan nimellä Nordic Sky. Siitä löytyy suuri määrä Hollywood-elokuvia, klassikkoja sekä brändättyjä kanavia BBC:ltä, National Geographicilta ja Discovery Channelilta. Mukana on myös erityinen rentoutumiskanava.

Odotettu Panasonic wifi-yhteys avautuu matkustajille osin ilmaiseksi. Ilman lisämaksua palvelu on tarjolla business-luokan matkustajien sekä Finnair Plus Gold-, Platinum- sekä Oneworld Sapphire- ja Emerald-tasokorttilaisille.

Turistiluokan matkustajille nettiyhteys on saatavissa viiden euron
tuntihinnalla tai koko lennon ajaksi 15 euron hintaan.

Toulouse1_1015Suurin A350-900 -koneiden mukana esiteltävä erikoisuus on naisille suunnattu ”Ladies room” WC-tila. Businessluokassa sijaitsevassa toiletissa on tarjolla naismatkustajien käyttöön erilaista kosmetikkaa. Idea on yksi monista suunnitelluista ja päätyi lopulta myös toteutettavien listalle.

Finnair vastaanottaa ensimmäisen A350-900 XWB -koneensa Toulousessa keskiviikkona 7. lokakuuta. Kone lennetään heti tämän jälkeen Helsinki-Vantaalle, minne se saapuu ennakkotiedon mukaan kello 17.45.

Ensimmäinen kaupallinen lento operoidaan 9. lokakuuta Amsterdamiin. Varsinaiset kaukolennot aloitetaan Shanghaihin 21. marraskuuta.

Finnairin ensimmäisen koneen luovutustilaisuutta voi keskiviikkona seurata netissä kello 10.30 alkaen: Airbusin webcast