Finnairin Kiinan lentoihin voi tehdä varausmuutoksia - neljällä lentoyhtiöllä reittejä Suomesta Kiinaan

Fin_tail_1Kiinassa todetut koronavirukset (2019-nCoV) vaikuttavasta laajasti lentoliikenteeseen ja matkailualaan. Erityisesti Kiinan lentoyhteyksiin panostanut Finnair mahdollistaa matkustajilleen poikkeavia muutos- ja perumisehtoja tammi-helmikuussa 2020. Finnairin lisäksi Suomesta Kiinaan lentää kolme muutakin lentoyhtiötä.

Finnair lentää Kiinaan normaalisti, mutta tarjoaa ennen 25. tammikuuta lippunsa ostaneille matkustajille poikkeavia muutos- ja peruutusehtoja. Muutosmahdollisuus koskee kaikkia Finnairin kohteita Hongkong mukaanlukien.

Mikäli matkustajalla on lippu Finnairin lennolle Kiinaan tai Kiinasta joka on ostettu aiemmin kuin 25.1.2020 voi aikavälillä 25.1.-23.2.2020 siirtää matkan ajankohtaa 31.5.2020 saakka tai vaihtoehtoisesti perua koko matkan.

Suomalaiset viranomaiset eivät ole toistaiseksi asettaneet matkustusrajoituksia Kiinaan. Finnair on sallinut henkilökunnalleen hengityssuojien käytön lennoillaan. Lentojen varustukseen kuuluu myös hygieniavarusteita ja toimintaohjeita tartuntatautien varalle.

Finnair lentää Kiinassa Pekingiin, Shanghaihin, Nanjingiin, Guangzhouhun, Xianiin ja Hongkongiin. Lisäksi Kiinasta Suomeen lentävät myös Juneyao Airlines Shangaista, Sichuan Airlines Chengdusta  ja Tibet Airlines Jinanista.

Suomen Ulkoministeriö päivitti Kiinan matkustustiedotettaan 27. tammikuuta 2020. Sen mukaan matkustamista Wuhanin kaupunkiin sekä muualle Hubein maakuntaan tulee välttää.

Kiinan viranomaiset puolestaan ovat rajoittaneet merkittävästi liikkumista Hubein maakunnassa Wuhanissa ja muissa kaupungeissa. Myös kaupungeista poistumista on rajoitettu. Viranomaiset laajentavat jatkuvasti toimenpiteitä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi koko Kiinassa.

Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL vastaa tarvittavista ohjeistuksista ja toimenpiteistä mm. koronaviruksen osalta.

 THL: Miten Wuhan-koronavirukselta voi suojautua?