Finnairin lentäjämäärä ylitti 1000 lentäjän rajapyykin - juhlalentäjä oli A320-perämies Markus Meriläinen

Finnair1000_MarkusM_1Matkalentokorkeuteen noussut Finnair on jatkanut lentävän henkilökunnan rekrytointeja ja nyt yhtiön lentäjämäärä ylittää toisen kerran historiassa tuhannen lentäjän rajan. Rajapyykki rikkoontui virallisesti 16. toukokuuta 2024, kun Airbus A320 -koneen perämiehen tehtävissä toimiva Markus Meriläinen laskeutui Helsinki-Vantaalle.

Finnairin virkaikäluottelon 1000. liikennelentäjä on Markus Meriläinen. Hän lensi 16. toukokuuta 2024 ensimmäisen lentonsa Finnairilla. Meriläisen ensilento suuntautui Berliiniin ja palattuaan takaisin Helsinki-Vantaalle lennolla AY1432 edessä oli kakkukahvit.

Finnair1000_MarkusM_2Finnair kertoi viestipalvelu X:ssä lennon sujuneen turvallisesti ja suunnitelmien mukaan. Airbus A320 lentoperämiehen tehtävissä toimiva Meriläinen on nyt virallisesti allekirjoittanut työsopimuksensa Finnairin kanssa.

Ensimmäisen kerran Finnairin historiassa yhtiön lentäjämäärä yli tuhannen lentäjän rajapyykin kesäkuussa 2019. Koronaviruspandemia sai luvun kuitenkin putoamaan nopeasti tämän rajapyykin alle. Nyt lähes viisi vuotta myöhemmin suomalaisyhtiö on taas kasvuvauhdissa ja lentäjämäärä jatkanee kasvuaan.

Finnarin lentäjien työurat ovat olleet perinteisesti pitkiä ja kestäneet arviolta noin 25-30 vuotta, mutta joskus tätäkin pidempään.

Lue myös: