Finnairin poistotavara teki kauppansa - kiinnostavin keräilyvitriini lähti 800 eurolla

kaappi_finnairFinnair järjesti lauantaina 30. marraskuuta huutokaupan, jossa myytiin sekalaista muuttojen jäljiltä yhtiölle käsiin jäänyttä tavaraa. Ilmailukeräilijää kiinnostavia esineitä oli vähän ja nekin olivat hankalasti niputettuna yhteen muun tavaran kanssa. Kiinnostavin kohde, erilaista Finnair-aiheista ilmailumemorabiiliaa sisältävä lasivitriini (kuva vasemmalla) myytiin korkeahkolta tuntuvalla 800 euron hinnalla. Ostaja sai kuitenkin matkustajakonepienoismallien ohella useita ainutlaatuisia muistoesineitä, joita McDonnell Douglas oli aikanaan tehnyt yhtiön koneiden luovutuksia varten.

Huutokaupan järjesti lentoyhtiön puolesta Suomen Löytötavarapalvelu Oy. Se pidettiin suurelle yleisölle tuntemattomassa Finnairin Maija-Lotta-varastokeskuksessa. Tutustuminen myytävään tavaraan oli mahdollista kello 10 alkaen.

Varsinainen huutokauppa käynnistyi kello 12. Paikalla oli parisensataa kiinnostunutta. Tarjolla ollut sekalainen konttoritavara meni selvästi asiansa tuntevien ammattilaisten huutamana uudelleen kierrätykseen ja varmaankin markkinahinnalla.

Arvokkain kohde oli henkilönostin, joka sai uuden omistajan 4500 eurolla. Käsiin jäi vain levysirkkeli, jolle Finnair oli asettanut 1500 euron lähtöhinnan. Erikoisuutena tarjolla oli  lentoaseman  lopetetusta Via Spa -kylpylästä peräisin olevaa saksalaista Kurland-kosmetiikkaa ja hoitotuotteita.

Ensimmäisenä myydyssä ja ilmailukeräilijääkin kiinnostavassa kohteessa oli mm. kaksi pöytää ja etenkin kolme Finnair-aiheista historiallista taulua. Erä myytiin hintaan 100 euroa.

finnairhuutokauppa_1_suomenloytotavarapalvelu

Tarjolla oli myös useita kuormalavoja täynnä erilaisia kehystettyja julisteita ja tauluja. Osa niistä oli ilmailuun liittyviä, osa pelkkiä matkailumainoksia. Mukana oli kiinnostavaakin materiaalia, mutta huutokauppaerät olivat niin suuria että useimmat eivät varmaankaan halunneet  mukana tulevaa ylimääräistä tavaraa riesoikseen. Siksi erät saikin omakseen 10 - 80 eurolla.

Mielenkiintoisesti yhdistetty neljän Artekin tuolin, pöydän ja lähes parisängyn kokoisen DC-10-taulun erä huudettiin hinnalla 510 euroa.

finnairhuutokauppa_3_suomenloytotavarapalvelu

Neljä lasivitriiniä ja Finnairin kaappimallinen sikarihumidori vaihtoivat omistajaa kohtuulliselta kuullostavalla 75 euron hinnalla.

finnairhuutokauppa_4_suomenloytotavarapalvelu

Myös jälkikauppaa käytiin. Ainakin alla olevan kuvan Finnair-kahvikuppisettejä ostettiin yksittäin koko  laatikkoihin pakatun erän huutokaupassa 400 eurolla lunastaneelta.

finnairhuutokauppa_2_suomenloytotavarapalvelu

Lue myös: