Flight: Airbus aikoo muuttaa Singapore Airlinesin A340-500 -koneet loistokkaiksi VVIP-versioiksi

A340_500_singapore_airbusAirbus ottaa Singapore Airlinesiltä takaisin viisi ultrapitkien reittien A340-500-konetta. Tämä kuuluu kauppaan, jossa lentoyhtiö ostaa lisää A350- ja A380-malleja. Nyt Airbus neuvottelee Lähi-Idässä olevien asiakkaiden kanssa palautuvien koneiden muuttamisesta ylellisiksi VVIP-versioiksi, kertoo Flight.

VVIP eli Very, Very Important Person tarkoittaa tässä yhteydessä henkilöitä, joilla on varaa äärimmäiseen luksukseen. Heitä ovat esimerkiksi valtionpäämiehet. Laajarunkoisen Airbus A340-500:n suuri koko ja ultrapitkä toimintamatka tekevät siitä potentiaalisen businessjetin tälle asiakaskunnalle.

Lentoyhtiökäytössä matkustajat eivät ole innostuneet A340-500:n jopa 19 tuntia kestävistä reittiosuuksista, pisimpänä Newark - Singapore 18 tuntia 50 minuuttia (SQ21). Sitä onkin operoitu vain alle satapaikkaisilla, pelkästään business-luokkaan sisustetuilla koneilla.

VVIP-tasoon varustellussa koneessa näin pitkätkään lennot eivät ole ongelma, koska matkustajia on tyypillisesti vain kourallinen. Tilaa sekä palveluita on sen sijaan käytössä ruhtinaallisesti.

A340-500 VVIP kykenee lentämään vieläkin pidemmälle kuin normaalissa matkustajakäytössä. Airbusin tavoittelema äärimmäisen pieni asiakasjoukko arvostaa nimenomaan sitä, että koneella pääsee perille ilman tankkausvälilaskua.

A340-koneita on aiemmin rakennettu suoraan yksityiskäyttöön. Nyt Airbus on Flightin mukaan tiedustellut alan sisustusyrityksiltä mahdollisuuksia tehdä retrofit Singapore Airlinesiltä vapautuviin yksilöihin. Ensimmäinen kone tulee takaisin valmistajalle vuoden 2013 puolivälin jälkeen.

ACJ319_cabin_airbusJos kiinnostusta löytyy, koneisiin asennettaneen Airbusin A330/A340-koneisiin tarkoitettu uusi loistokas Gala-sisustus. Siihen kuuluu mm. ylellinen yksityismakuuhuone ja työhuone sekä konferenssitila.

Airbus esitteli MEBA-ilmailunäyttelyssä joulukuun alussa Dubaissa kaksi VVIP-varusteltua konettaan: Airbus Corporate Jet 318 ja ACJ319 (kuva oikealla). Yhtiö tarjoaa yksityiskäyttöön sisustettuja versioita koneistaan aina suurimpaan A380-malliin asti.

 

Flightin artikkeli

 Lue myös: