FlyA halpalentoyhtiö suunnittelee kaukoliikenneoperointia Euroopasta

Eurooppaan on perusteilla uusi kaukolentoihin keskittyvä halpalentoyhtiö FlyA. Yhtiön perustaja entinen sveitsiläisen Baboo lentoyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Julian Cook etsii yhtiölleen vielä halpaa kotimaata.

FlyA:sta on tarkoitus muodostaa Euroopasta Yhdysvaltain itärannikolle operoiva halpalentoyhtiö. Cookin suunnitelmissa on muutaman A330-300-koneen laivasto joista hänen mukaansa jo neuvotellaan leasingyhtiöiden kanssa. Koneissa tulisi olemaan yli 400-440 matkustajaistuinta jolloin koneen hätäpoistumisteille tulee lisävaatimuksia.

FlyA:n kotipaikka on vielä avoinna. Yhtiölle etsitään halpaa kotimaata Länsi-Euroopasta, joka ei rasittaisi yhtiötä suurella verotaakalla ja työvoiman verotuksella. Vaihtoehdot ovat Englanti ja operointi Open Skies-sopimuksen mukaisesti kolmannesta maasta. Muina vaihtoehtoina mukanava ovat Irlanti ja Luxenbourg.

Yhtiö on määrä perustaa kesällä 2013 ja tarkoituksena on kasvattaa yhtiön laivasto neljässä vuodessa kymmeneen koneeseen. Lippujen hinnat ennen veroja ovat Cookin mukaan hintaluokassa 69 euroa per suunta.

Julian Cook perusti Baboo-lentoyhtiön vuonna 2003 ja se operoi kahdella Dash8-Q400 -koneella. Yhtiö ajautui rahoitusvaikeuksiin vuonna 2007 jolloin sen osti Libanonilainen sijoittajaryhmä. Vuonna 2012 yhtiön osti Darwin Airline.