Aeroflot, Rossiya Airlines, S7 Airlines ja Pobeda keskeyttävät kansainväliset lentonsa 8.3.2022

AFL_A320_EDDMAeroflot, Rossiya Airlines ja Pobeda keskeyttävät kaikki kansainväliset lentonsa 8. maaliskuuta kello 00.00 Moskovan aikaa. S7 Airlines keskeytti lennot jo 5. maaliskuuta. Myös Aurora Airlines keskeyttää valtaosan lennoistaan. Syynä ovat ilmatilanrajoitukset, jotka on asetettu Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Monet venäläisyhtiöt ylläpitävät kuitenkin vilkasta ilmasiltaa Kaliningradiin. 

Lentojen keskeyttämisen lisäksi Aeroflot ei mahdollista ulkomaille suuntaavien matkustajien koneeseen nousua 6. maaliskuuta 2022 kello 00.00 Moskovan aikaan jälkeen, jos matkustajien paluulippu Venäjälle on myöhemmin kuin 8. maaliskuuta 2022. Lentoyhtiön mukaan se pyrkii estämään tilanteen, jossa matkustaja ei voi käyttää paluulippuuaan.

FR24_ilmatila28_02_2022Yhdensuuntaiselle lipulla voi edelleen matkustaa 8. maaliskuuta saakka, kunnes Aeroflotin ja Rossiya Airlinesin lennot keskeytetään. Myös Aeroflotin tytäryhtiö Pobeda keskeyttää lentonsa, jonka lisäksi myös Venäjän Kaukoidän alueella toimiva tytäryhtiö Aurora Airlines keskeyttää valtaosan lennoistaan. Sen osalta peruutukset koskevat lentoja SU5400-5799 sekä SU5950-6999.

Aeroflot kertoo myös pyrkivänsä avustamaan ulkomaille jääneitä matkustajiaan paluussa Venäjälle. Lentoyhtiön mukaan asiakkaat joiden lippu perutaan saavan rahansa takaisin.

IMG-20220227-WA0002_edit_208235479544787Ulkomaanlentojen keskeyttäminen mahdollistanee kotimaan lentojen operoinnin pidempään. Airbus ja Boeing ovat keskeyttäneet huolto- ja tukipalvelunsa venäjällä toimiville lentoyhtiöille. Rajoittamalle lentokoneiden käyttöä niiden lentokelpoisuus säilynee pidempään ilman vikaantumista.

Venäläisyhtiöt pyrkivät lentämään myös erityisiä kotiutuslentoja, joihin tarvitaan kuitenkin erikoislupia suljetun ilmatilan poikki lentämiseksi.

Tällaisia kotiutuslentoja on suunniteltu toteutettavaksi 5. ja 6. maaliskuuta ainakin Kuuban Havannaan ja Dominikaanisen tasavallan Punta Canaan.

FR24_Kaliningrad_2022_1Aeroflot, Pobeda, Rossiya ja S7 Airlines jatkavat lentojaan reittiverkostossaan Venäjällä Kaliningrad mukaanlukien. Kaliningradiin voidaan lentää edelleen hyödyntäen Suomenlahden ja Itämeren alueen kansainvälistä ilmatilaa. Venäläisyhtiöt lentävät Kaliningradiin edelleen useita, jopa kymmenitä, lentoja päivässä.

Lentoposti.fi kertoi lentojen jatkumisesta Kaliningradiin ensimmäisen kerran jo 27. helmikuuta 2022. Lentoaika Itämeren kautta Kaliningradiin on merkittävästi pidempi kuin normaalilla reitillä Liettuan ylitse.

Ainoita poikkeuksia Venäjän sisäisissä lennossa ovat alueet, joilla on tilapäisiä rajoituksia, kuten kohteissa Etelä-Venäjällä. Näiden lisäksi lennot Valko-Venäjän Minskiin jatkuvat normaalisti.

Päivitys: Tarkennettu S7 Airlinesin lentojen keskeytyksen aikaa. 

Lue myös: