Flybe tiukentaa käsimatkatavaroiden valvontaa

Flybe Finlandin ATR-potkuriturbiinikone.Flybe tarkkailee jatkossa tehostetusti matkustajiensa käsimatkatavaroiden kokoa ja painoa sekä lähtöselvityksessä että portilla. Käsimatkatavaroiden valvontaa tiukennetaan kaikilla Flyben lennoilla. Ruumaan menevä matkatavara kannattaa maksaa jo lipun oston yhteydessä välttääkseen suuremman lisämaksun lähtöselvitystiskillä.

Sallittujen käsimatkatavaroiden määrä tai mitat eivät muutu. Suurin sallittu käsimatkatavaroiden yhteispaino on 8kg. Käsimatkatavarana saa kuljettaa matkalaukkua, jonka mitat ovat 55cm*40cm*20cm. Lisäksi matkatavaroina saa olla pieni käsilaukku, sateenvarjo, kamera tai pieni kameralaukku, päällystakki, kohtuullinen määrä luettavaa sekä kävelyä helpottavat apuvälineet kuten kävelykeppi.

”Kun käsimatkatavaroiden koko pysyy sallituissa rajoissa, ne mahtuvat helposti matkustamon säilytystiloihin. Näin matkustaminen lennoillamme on turvallista ja entistä sujuvampaa”, toteaa Flyben asiakaspalvelusta vastaava johtaja Johanna Vilen.

Flybe kehottaa erityisesti niitä matkustajia, jotka tekevät lähtöselvityksensä verkossa tai itsepalvelupisteessä ja menevät lentokentällä suoraan lähtöportille, kiinnittämään huomiota käsimatkatavaroidensa painoon ja kokoon.

Lentoyhtiö suosittelee varaamaan mahdolliset ruumaan menevät laukut jo lentolippujen ostamisen yhteydessä. Tällöin 20 kiloa painavan laukun kuljetus maksaa 10,99 €. Lähtöselvityksessä korkeintaan 20 kiloa painavasta, ruumassa kuljetettavasta laukusta, jota ei ole maksettu ennakkoon, peritään 20 euron maksu. Mikäli matkustajan käsimatkatavarat ylittävät sallitut rajat ja asia huomataan vasta lähtöportilla, peritään matkustajalta laukun ruumaan siirtämisestä 30 € maksu. Maksutapana käyvät ainoastaan credit- ja debit-kortit.


Sallitut käsimatkatavarat

- Suurin sallittu käsimatkatavaroiden yhteispaino on 8kg.

- Käsimatkatavarana saa kuljettaa matkalaukkua, jonka mitat ovat 55cm*40cm*20cm.

- Lisäksi matkatavaroina saa olla pieni käsilaukku, sateenvarjo, kamera tai pieni kameralaukku, päällystakki, kohtuullinen määrä luettavaa sekä kävelyä helpottavat apuvälineet kuten kävelykeppi.


Kielletyt esineet

- Terävät esineet, kuten veitset, sakset, korkkiruuvit, puikot, pinsetit tai luistimet.

- Lisäksi vaaralliset aineet tai tavarat, jotka matkatavarana tai matkustajan mukana voivat aiheuttaa vaaraa terveydelle, turvallisuudelle, omaisuudelle tai ympäristölle. Tarkasta ne täältä: http://www.mitamukaanlennolle.fi/fi

 

Nesteet

- Kaikki nesteet tulee olla pakattuina yksittäisiin korkeintaan 100 ml pakkauksiin.

- Kaikkien nestepakkausten on mahduttava yhteen litran kokoiseen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan muovipussiin.

- Pussi tulee antaa läpivalaistavaksi muista käsimatkatavaroista erillään lentoaseman turvatarkastuksessa.