Frequentis osti osuuden suomalaisesta Aviamapsista - suomalaisohjelmisto otetaan käyttöön Itävallassa

IMG_20191107_124752Suomalainen ajantasaisen ja nykyaikaisen ilmailukartta-alustan tarjoava Aviamaps on saanut uuden osaomistajan itävaltalaisesta Frequentiksesta. Viestintä- ja tietojärjestelmiä ilmailualaln käyttöön kehittävä Frequentis julkisti osavuosikatsauksensa 12. huhtikuuta, jonka yhteydessä se kertoi hankkineensa omistukseensa 25 prosenttia Aviamaps Oy:stä.

Aviamapsin ja Frequentiksen välinen kauppa on toteutunut jo syyskuussa 2022, mutta siitä tiedotettiin vasta nyt huhtikuussa 2023. Kuluvan vuoden aikana Aviamaps tullaan integroimaan Frequentiksen palveluratkaisussa Itävallassa dronelentojen automaattihyväksynnässä.

Aviamaps on vuonna 2018 perustettu palvelu, jonka taustalla on yleisilmailija Juha Lindstedtin halu koota monesta lähteestä haettava tieto yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi.

Aviamaps uudisti ilmailua ja tarjoaa yleisilmailuun sekä miehittämättömään ilmailuun kattavan, ajantasaisen ja nykyaikaisen digitaalisen ilmailukartta-alustan sekä työkaluja lennonsuunnitteluun.

Palvelua käytetään informatiivisena tiedonlähteenä nykyisin lennonjohdoissa, Finnhemsillä, lentopelastustoiminnassa, lentokoulutusorganisaatioissa sekä yleisilmailijoiden keskuudessa. Lisäksi useat droneoperaattorit kuuluvat myös Aviamapsin käyttäjäkuntaan ja tekevät sen kautta lennätysilmoituksia.

Aviamaps sai virallisen statuksen lennonsuunnittelussa 19. marraskuuta 2019. Tuolloin Aviamaps korvasi AIS-ilmailutiedotuspalvelussa aiemmat ilmatilanhallintaan liittyvät AUP/UUP ja NAV WRNG -karttatuotteet.

Aviamaps on saanut Suomen Ilmailuliiton pronssisen ansiomerkin siviili-ilmailun hyväksi tehdystä työstä.

Lue myös: