FSB: Metrojetin Airbusin tuhon aiheutti pommi - tekijöistä luvassa 50 miljoonan dollarin palkkio

metrojet_sinai_3_emercom_of_russiaVenäläisen Metrojetin A321-matkustajakoneen tuhon aiheutti pommi, tiedottaa Kreml. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on kertonut tästä eilen illalla presidentti Vladimir Putinille. Tutkimuksissa koneen osista ja matkatavaroista on löytynyt jäänteitä räjähdysaineesta.

Egyptin Sharm-el-Sheikistä Pietariin 31. lokakuuta matkalla ollut Kogalmyavian (Metrojetin brandilla operoitu) Airbus A321 -matkustajakone (EI-ETJ) syöksyi maahan Siinain niemimaan keskiosissa aamulla Suomen aikaa. Koneessa oli 217 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Heistä useimmat ovat venäläisiä.

FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov kertoi Putinille, että koneessa oli pommi, jonka räjähdysvoima vastaa kiloa TNT-räjähdettä. Se hajotti koneen rungon jo ilmassa ja osat levisivät laajalle alueelle.

Presidentti Putin totesi eilen, että syylliset on saatava kiinni, olivatpa he missä päin tahansa. Interfaxin mukaan FSB onkin luvannut 50 miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat pommin asettajien jäljille.

Venäläisen Sputnikin tietojen mukaan Egyptin viranomaiset ovat pidättäneet kaksi  Sharm el-Sheikhin lentokentän työntekijää, joiden epäillään liittyvän pommin sijoittamiseen Airbusiin. T.T.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: