FTV3 liittyy koelento-ohjelmaan - Asiakkaalta lisätilaus CS300-koneista

CS_300Bombardierin Cseries-ohjelma etenee ja kolmas koelentokone FVT3 on luovutettu koelentoryhmälle. Yhtiö on myös saanut kolmen koneyksilön lisätilauksen CS300-koneista vanhalta asiakkaaltaan.

FTV3:n ensilennon on määrä tapahtua lähivikkoina ja seuraava koelentokone FTV4 on jo sähköistetty. Valmistajan mukaan Cseries-ohjelma etenee tasaisesti ja Mirabelin kokoonpanolinjalla on samaan aikaan jo kymmenen koneyksilöä eri vaiheissa.

Ensimmäinen kabiinilla varustettu Cseries-kone FTV5 on myös valmistumassa kokoonpanolinjalta. Myös ensimmäinen CS300-koneen runko on kokoonpanolinjalla ja liittyy koelento-ohjelmaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

"Cseries-koneiden ylivoimaiset ominaisuudet melun ja päästöjen vähentämisessä tarjoavat uusille ja kasvaville lentoyhtiöille mahdollisuuksia aivan uusilla markkinoilla", kommentoi Bombardierin johtaja Mike Arcamone.

"Olemme iloisia, että aiempi asiakkaamme on tehnyt lisätilauksen kolmesta CS300-koneesta, joka nosti CSeries-tilauskirjan yli 200 koneyksilöön", sanoi Arcamone.

Saadun lisätilauksen arvo on noin 228 miljoonaa dollaria. Tilaaja ei vielä toistaiseksi halunnut nimeään julki.

Hiljaiseksi kehuttu Cseries on varustettu W1500G-moottoreilla, jotka alittavat Chapter IV -melurajat 20 desibelillä. Konetyypin ensilento tehtiin syyskuussa 2013. Bombardier on saanut Cseries-koneista kaikkiaan 445 tilaussitoumusta joista vahvistettuja tilauksia on 201.

Bombardierin Cseries-ohjelman johtaja Rob Dewar kertoo tuoreet kuulumiset: