Go! Aviation sai lentotoimintaluvan - lennot aloitetaan maaliskuun aikana

GoAviation_OHGGO_1Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myönsi karkauspäivänä lentotoimintaluvan (AOC) ja liikenneluvan (OL) uudelle kotimaiselle lentoyhtiölle Go! Aviationille. Ensimmäinen Pilatus PC-12 -lentokone (OH-GGO) on jo liitetty yhtiön lentotoimintalupaan. Ensimmäinen lento on suunniteltu maaliskuulle.

Go! Aviation tuo ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä markkinoille kaupalliset matkustajakuljetukset yksimoottorisilla potkuriturbiinikoneilla.

Suomalaisyhtiö aikoo hyödyntää etumatkansa yksimoottoristen koneiden markkinasegmentissä mahdollisimman tehokkaasti. Yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa erittäin nopealla aikataululla Keski-Eurooppaan, jossa on valtava liiketoimintapotentiaali.

GO_Roope_1“Tiimimme on tehnyt huikeaa työtä kuluneen kahden vuoden aikana. Joukkomme ammattimaisuus, täydellinen omistautuminen sekä rahoitusratkaisuiden löytyminen on mahdollistanut tämän kehityksen”, kertoo yhtiön toinen perustaja ja operaatioista vastaava johtaja Roope Kekäläinen.

Go! Aviationin kehittämä kiinteään kuukausimaksuun perustuva Go Fly! -matkustuskonsepti on vastaus paljon matkustavien liikematkustajien lisääntyvään tarpeeseen lentää nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kaikkiaan lennoille on tarjolla viittä eri lipputyyppiä. Kuukausimaksuun perustuvan lipun hinta on 2150 euroa.

Uudessa toimintamallissa lennettävät reitit räätälöidään ja toteutetaan asiakasyrityksien toiveiden mukaan. Lentojen tarkka aloituspäivä on vielä avoinna. Koneen saavuttua Suomeen, sillä lennetään vielä viimeisiä miehistön koulutus- ja tarkastuslentoja.

GO_PC12_matkustamo_1Lennot aloitetaan maaliskuun aikana suoraan reittiliikenteessä Kuopio - Helsinki-Vantaa - Kuopio. Sen lisäksi päivällä operoidaan 2-3 lentoa Helsinki-Vantaan ja Tallinnan välillä ennen paluuta Kuopioon.

Lennot operoidaan suoraan pieniltä lentokentiltä tai suurempien kenttien liikelentoterminaaleista. Matkustaja voi saapua kentälle vain 15 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Lyhyt odotusaika sekä operointi pieniltä kentiltä voi säästää jopa kokonaisia työpäiviä. Operaatioiden siirtoa Helsinki-Vantaalta Malmin lentoasemalle selvitetään edelleen.

Go! Aviationin operoinnin aloitus viivästyi hieman suunnitellusta koneen rekisteröinnin takia. Yhtiön käyttöön tuleva Pilatus PC-12 -kone vaihdettin saksalaisrekisteristä Suomen ilma-alusrekisteriin tunnuksella OH-GGO. Rekisteröintiprosessi kesti Saksassa kaksi viikkoa. Kone on saapumassa Suomeen lähiaikoina.

Go! Aviation ottaa tänä vuonna käyttöönsä 4-6 svGO_PC12_group_1eitsiläisvalmisteista Pilatus PC-12 -konetta. Vuoteen 2025 mennessä Go! Aviationin tavoitteena on operoida yli 50 koneen laivastolla. Näin se nousee asiakasryhmässään Euroopan markkinajohtajaksi. Vuoteen 2018 mennessä Go! työllistää 140 ilmailualan ammattilaista.

Tammikuussa 2016 yhtiö sai valmiiksi toisen rahoituskierroksensa. Tämä mahdollistaa toiminnan aloittamisen.

"Nyt olemme avanneet kolmannen rahoituskierroksen, jolla haemme aktiivisesti lisärahoitusta Euroopan rahoitusmarkkinoilta mahdollistaaksemme nopean kasvumme. Eurooppa tarvitsee palveluitamme ja jo nyt kysyntä on valtavaa." yhtiön toinen perustajaosakas, toimitusjohtaja Jorma Kario kertoo.

"Tarkoituksenamme on löytää oikeat, innovatiivisesti ja modernisti ajattelevat kumppanit, jotta voimme jatkossa varmistaa asemamme asiakasryhmämme johtavana eurooppalaisena yhtiönä" toteaa yhtiön sijoittajasuhteista vastaava johtaja Jari Tähtinen.

 Lue myös: