Halla Airlinesin Embraer 120 suistui laskukiidossa vauhdikkaasti ulos kiitotieltä Mogadishussa

HallaAirlines_EMB120Halla Airlinesin Embraer EMB-120 Bralisia -potkuriturbiinikone suistui vauhdikkaasti ulos kiitotieltä laskukiidon aikana Somalian Mogadishun Aden Adden kansainvälisellä lentoasemalla 11. heinäkuuta kello 12.23 paikallista aikaa. Koneessa olleista 34 henkilöstä vain kahden kerrotaan loukkaantuneen rajusta suistumisesta ja törmäyksestä huolimatta.

Halla Airlinesin Embraer EMB-120 Brasilia -potkuturbiinikone (6O-AAD) oli matkustalennolla Somalian Garowesta Mogadishuun. Määräkentällä käytetyllä laskukiitotiellä 05 vallitsi tapahtumien aikaan navakka myötätuuli, joka oli 15-16 solmua. Sosiaalisessa mediassa julkaistun videomateriaalin mukaan matkustajakone suistui vauhdikkaasti ulos kiitotien vasemmasta reunasta kiepsahten nokka tulosuuntaan.Tämän jälkeen se törmäsi voimalla lentoaseman reunalla sijainneeseen betoniaitaan ilman vasemmanpuoleista päälaskutelinettä.

Koneessa oli tapahtumien aikaan neljän hengen miehistö ja 30 matkustajaa. Alustavien tietojen mukaan vain kaksi loukkaantui turmassa sen rajuudesta huolimatta. Matkustajakone vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Somalian siviili-ilmailuviranomainen on aloittanut onnettomuustutkinnan tapahtumista.

Halla Airlines on kenialainen matkustaja- ja rahtilentoja operoiva lentoyhtiö, jonka kotipaikka on Nairobissa. Yhtiö lentää EMB-120 -koneilla alueellisia lentoja Somaliassa.