Hawk-koulutusta Oulun tukikohdassa - Terä 20 -harjoitus sisältää tunnistus- ja ilmataistelulentoja

MLU_HW_1Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n Terä 20 -lentotoimintaharjoitus käynnistyi Oulunsalon tukikohdassa 6. heinäkuuta 2020. Kymmenen BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskonetta lentävät laajasti ympäri Suomea ja käytössä on myös matalia lentokorkeuksia.
Terä 20 -harjoituksessa lennetään 6.-10. heinäkuuta kymmenellä Hawk-suihkuharjoituskoneella tukeutuen Oulunsalon tukikohtaan. Harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Kauhavan, Rovaniemen, Hallin, Jyväskylän, Kajaanin ja Kuusamon välisillä alueilla sekä Perämeren ylle. Harjoituksessa lennetään maanantaista torstaihin kello 9 – 21 välisenä aikana. Terä 20 päättyy perjantaina kello 15 mennessä.

"Lentoharjoituksen tavoitteena on kouluttaa HW2-lento-oppilaille lentokoulutusohjelman mukaisia tunnistus- ja ilmataistelulentoja. Lisäksi tavoitteina oppilaille ja kantahenkilökunnalle on harjoitella toimimista vieraasta tukikohdasta päivittäistä toimintaa suuremmalla lentointensiteetillä", kertoo harjoituksen johtaja majuri Teemu Mahlamäki

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Terä 2020 toteutetaan pääasiassa kantahenkilökunnan voimin. Koronaviruksen (COVID -19) varalta henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.