Helsinki-Malmin lentoasema äänivyöryllä Vuoden helsinkiläiseksi Helsingin Uutisten äänestyksessä

Malmi_terminaali_1Helsinki-Malmin lentoasema ja sitä puolustava kansanliike on valittu Vuoden helsinkiläiseksi Helsingin Uutiset -lehden järjestämässä lukijaäänestyksessä. Voittajan saama äänimäärä oli lähes kymmenkertainen kakkoseksi tulleeseen Sinikka Backmaniin verrattessa. Malmia toimintaa on vuoden alusta pyörittänyt lentokenttäyhdistys.

Helsingin Uutisten Vuoden helsinkiläiseksi voidaan valita henkilö, yhdistys, yritys, seura, porukka tai taho, joka on tehnyt tunnetuksi Helsinkiä tai edistänyt helsinkiläisten viihtymistä ja hyvinvointia. Valinta voi kohdistua esimerkiksi rakennukseen ja paikkaan.

Toimituksen esiraadin kokoamalta 10 ehdokkaan valmiilla listalla oli tänäkin vuonna edustajia lähes kaikista mainituista kategorioista. Listan ulkopuolelta sai ehdottaa lukijoiden omia ehdokkaina. Niidenkin joukossa oli samoin niin henkilöitä kuin muita helsinkiläisiä kohteita.

Helsinki-Malmin lentoasema ei ollut toimituksen alkuperäisellä listalla vaan lukijat ehdottivat sitä itse. Jo lehden julkaistessa 7. tammikuuta väliaikatietoja äänestyksestä, Malmi oli noussut kärkeen. Lopputuloksissa (jutun alla) se oli täysin ylivoimainen.

Vaikka Finavia vetäytyi vuodenvaihteessa Malmilta, työ kentän pelastamiseksi jatkuu. Lex Malmi -kansalaisaloite on jätetty eduskunnan käsittelyyn.

"Kohta on kuntavaalit ja poliitikot joutuvat miettimään, mitä ihmiset ajattelevat. Näistä tulee Malmi-vaalit", vakuuttaa Helsingin Uutisten jutussa haastateltu Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen. T.T.

Helsingin Uutisten juttu

Helsingin Uutisten Vuoden helsiläinen äänestyksen lopputulos

1. Malmin lentoasema ja sen ystävät 2 243 ääntä.

2. Myllypuron leipäjonoa pyörittävä Sinikka Backman 262 ääntä.

3. Facebookin Hätäkalja-ryhmä 177 ääntä.

4. Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo 168 ääntä.

5. Hävikkiruokaravintola Loop 78 ääntä.

Ehdokkaina olivat myös Jasper Pääkkönen, Alma, Paperi T, Helsingin joulukadut ja keskustan jouluvaloalue, Allas Sea Pool ja Vallisaari.

Ääniä ehdokaslistan ulkopuolelta saivat myös muun muassa Heikki Hursti, Vartiosaari ja Keskuspuistoryhmä.

Lue myös: