Helsinki-Vantaa maailman 16. paras lentoasema - Singaporen Changi vei jälleen Skytrax-voiton

IMG_20180322_102746Singaporen Changi vei jälleen Skytrax-palkinnon maailman parhaana lentoaseman. Kakkonen ja kolmonen vaihtoivat paikkaa eli Incheon ohitti Tokion Hanedan palkintopallilla. Suomen kasvava Helsinki-Vantaa oli kovassa kisassa sijalla 16 ja sen myötä nousi takaisin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi.

 Skytraxin World Airport Awardsit jaettiin Tukholmassa 21. maaliskuuta 2018 Passenger Terminal EXPO -messuilla.

Helsinki-Vantaa nousi kokonaissijoituksessa yhden pykälän edellisvuodesta. Kokonaiskilpailun 16. sija tarkoitti myös Pohjoismaiden parhaan tittelin saamista Suomeen. Helsinki-Vantaan edellä Euroopassa olivat München, Lontoo Heathrow, Zürich, Frankfurt ja Amsterdam.

IMG_20180322_102350"On kunnia saada palkinto, josta ovat olleet päättämässä matkustajat ympäri maailmaa. Tämä todistaa mitä parhaimmalla tavalla, että kova työmme Helsinki-Vantaan asiakaskokemuksen edelleen kehittämiseksi on huomioitu. Samalla haluan lämpimästi kiittää Finavian henkilökuntaa ja kaikkia kumppaneitamme täällä Helsinki-Vantaalla: ilman heidän panostaan emme olisi koskaan saavuttaneet tätä tulosta”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finavialta.

Skytrax:in luokitusten mukaan Helsinki-Vantaa oli viidenneksi paras lentoasema rajamuodollisuuksien osalta. Edellä Euroopassa oli vain Kööpenhamina sijalla neljä. Se osoittaa Finavian, Rajavartiolaitoksen ja Finnairin yhteistyön toimivuutta. Lisäksi Helsinki-Vantaa oli maailman puhtaimpien lentoasemien listalla sijalla 10.

”Haluamme, että ihmiset voivat matkustaa paikasta toiseen mahdollisimman helposti. Teemme parhaamme, että matkustaminen olisi sujuvaa ja että asiakastyytyväisyytemme olisi korkealla tasolla – myös tulevaisuudessa. Tarjoamme turvallisia ja luotettavia palveluita sekä ainutlaatuisen asiakaskokemuksen. Tervetuloa kaikki tutustumaan Helsinki-Vantaan hienoon ilmapiiriin”, Haapasaari sanoo.

Skytrax_2018_general_logoVuoden 2018 World Airport Awards -tulokset perustuvat 13,73 miljoonaan lentoasemakyselyyn, jossa vastaajat edustivat yli 100 kansallisuutta. SKYTRAX:n kysely toteutettiin vuoden 2017 elokuun ja vuoden 2018 helmikuun välisenä ajanjaksona yli 500 lentoasemalla, joilla matkustajat arvioivat kokemuksiaan eri lentoasemapalveluista ja lentoasemien avaintoiminnoista, kuten lähtöselvitys, saapuminen, vaihtomatkustaminen, ostosten tekeminen, turvallisuus ja siirtyminen portille.

Maailman parhaat lentoasemat 2018 (sijoitus 2017)

1. Singapore Changi     (1)
2. Incheon     (3)
3. Tokyo Haneda    (2)
4. Hong Kong     (5)
5. Doha Hamad    (6)
6. Munich     (4)
7. Centrair Nagoya    (7)
8. London Heathrow     (9)
9.  Zurich     (8)
10. Frankfurt     (10)
-
16    Helsinki     (17)
19    Copenhagen     (15)
58    Stockholm Arlanda     (62)
61    Oslo     (59)