Sama kolmikko kärjessä Skytrax-vertailussa - Helsinki-Vantaa oli Pohjois-Euroopan paras

Skytrax_Changi_2016Skytraxin vuoden 2016 lentoasemavertailun voitti jo neljännen kerran peräkkäin Singaporen Changin lentokenttä. Myös kaksi seuraavaa sijaa menivät edellisvuoden tapaan Etelä-Korean Incheonille ja Saksan Münchenille. Neljänneksi nousi Hongkongin edelle Tokion Haneda.  Helsinki-Vantaa oli paras Pohjois-Euroopan lentokenttä kokonaiskilpailun sijalla 15. Euroopan mittapuulla Helsinki Airport oli sijalla kuusi.

Skytraxin vuoden 2016 World Airport Awards järjestettiin Saksan Kölnissä Passenger Terminal EXPO -tapahtuman yhteydessä 16. maaliskuuta. Skytraxin kansainväliseen lentokenttätutkimukseen osallistui yli 13 miljoonaa lentomatkustajaa, jotka edustivat 106 eri kansallisuutta. Tutkimuksessa oli mukana 550 lentoasemaa eri puolilta maailmaa.

Euroopan parhaan lentoaseman tittelin vei Saksan München, joka piti edellisvuoden kolmannen tilansa. Pohjolan lentoasemista Helsinki-Vantaa oli ainoa sijoitustaan parantanut lentoasema. Tukholma, Kööpenhamina ja Oslo putosivat useita sijoituksia edellisvuoteen verrattuna.

Skytrax_Finavia_2016"Helsinki-Vantaa on jo lähes 20 vuoden ajan kuulunut lentokenttien parhaimmistoon. Skytraxin palkinto on osoitus siitä, että lentoaseman toiminta ja palvelut ovat korkealla tasolla", iloitsee Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari.

Haapasaari kiittää lämpimästi koko lentoaseman henkilöstöä. Hänen mukaansa palkinto perustuu kentällä eri yrityksissä työskentelevien noin 15 000 työntekijän tekemään hyvään työhön. He huolehtivat vuorokauden ympäri siitä, että asiakkaat saavat ystävällistä palvelua, kentän toiminta on sujuvaa ja palvelut pelaavat kaikissa tilanteissa.

 Skytrax 2016 listaus

1    Singapore Changi   
2    Incheon Intl Airport   
3    Munich Airport
4    Tokyo Intl Haneda
5    Hong Kong Intl Airport   
6    Centrair Airport   
7    Zurich Airport   
8    London Heathrow   
9    Kansai Intl Airport   
10    Doha Hamad Airport   
11    Narita Intl Airport   
12    Frankfurt Airport   
13    Amsterdam Schiphol   
14    Vancouver Airport   
15    Helsinki Airport  
--
18 Copenhagen Airport
56 Oslo Airport
67 Stockholm Arlanda

 Omien luokkiensa voittajat matkustajamäärillä mitattuna

Singapore : Paras lentoasema yli 50 miljoonaa matkustajaa
  Incheon: Paras lentoasema 30-40 miljoonaa matkustajaa
Hamad Doha : Paras lentoasema 20-30 miljoonaa matkustajaa
Nagoya: Paras lentoasema 10-20 miljoonaa matkustajaa
  Cape Town
: Paras lentoasema 5-10 miljoonaa matkustajaa
  Durban: Paras lentoasema alle 5 miljoonaa matkustajaa

Päivitys 13.27: Lisätty Finavian kommentit ja vaidettu apulaisjohtaja Noronen-Juholan twiitti Finavian julkaisemaan kuvaan.