Helsinki-Vantaan katseluterassi avautuu kattoremontin jälkeen torstaina 1. marraskuuta

01_efhkHelsinki-Vantaan katseluterassi avautuu yleisölle kattoremontin valmistuttua torstaina 1. marraskuuta. Toimintakeskus TOKEn katolla sijaitsevalta katseluterassilta avautuu näkymä lentoaseman kiitoteille.

TOKE-rakennuksen katseluterassi suljettiin 18. syyskuuta alkaneen vesikatto- ja terassirakenteiden uusintaa varten. Finavian kertoo työn valmistuneen ja suosittu katseluterassa avaa ovensa jälleen.

Nyt valmistuneen remontin aikana ei Finavian mukaan tehty muutoksia esimerkiksi lumensulatusta tai sen parempaa poistoa ajatellen. Katselutasanteen ulkoterassi on talvikaudella suljettuna mikäli siellä on lumipeite.

Katseluterassi avattiin TOKE-rakennukseen kesäkuussa 2012 lentoaseman 60-vuotisjuhlien yhteydessä. Se on osoittautunut suosituksi ja alkuvaiheessa sinne jopa jonotettiin. Alueella saa olla 20 henkeä ulkoterassilla ja 20 sisätiloissa.

Näköalatasanteelta aukeaa näkymät kiitoteille 04R/22L ja 15/33 sekä rajoittunut näkymä asematasolle, jossa ovat koneiden pysäköintipaikat. Terassin lämpimissä sisätiloissa on lentojen aikataulunäyttö ja virvoitusjuoma-automaatti.

Näköalatasanne on avoinna joka päivä klo 7-22. Sisäänpääsy on maksuton. Talvikausina ulkoterassi on ollut suljettuna lumen ja liukkauden takia.

Lue myös: