Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi bussiterminaali otettiin käyttöön

bussiterminaali_1Mittavien rakennustöden keskellä olevan Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin seuraava suuri muutos on terminaali T2:n bussien jättö- ja lähtölaiturien sekä invataksien odotusalueen muutto. Ne siirtyvät tuloaulan edustalta hotelli Scandicin edustalle. Uusi bussiterminaali otettiin käyttöön keskiviikkona 15. toukokuuta.

bussiterminaali_2Hotelli Scandicin ja TOKE-toimistorakennuksen edessä sijaitsevan uuden bussiterminaalin alueella sijaitsee siis bussien jättö- ja lähtölaiturit. Alueella on omat paikkansa myös invatakseille, diplomaattiautoille sekä poliisille.

Bussit ajavat jatkossa Helsinki-Vantaan bussiasemalle Teletien ja Lentäjäntien kautta, eivätkä siis enää kulje Terminaalitietä pitkin.

Bussiasemalle valmistuu kesäkuun alkuun mennessä liukuportaat, joita pitkin pääsee kätevästi suoraan terminaali 2:n lähtöselvityskerrokseen. Terminaalista bussiasemalle pääsee puolestaan tuloaula 2B:n kautta.

bussiterminaali_3Keskiviikkona 15. toukokuuta uuteen paikkaan siirtyvät myös hotellibussit ja Finavian parkkibussi. Niiden uusi nouto- ja jättöpaikka sijaitsee P5-pysäköintitalon edustalla Lentäjäntiellä.

Uudelleenjärjestelyt ovat voimassa pari vuotta, kunnes Helsinki-Vantaan uusi City Hall -sisäänkäynti uusine tulo- ja lähtöhalleineen on valmis vuonna 2021.
Nyt tapahtuvilla muutoksilla ei ole vaikusta pysäköinti- tai juna-asiakkaisiin eikä terminaali 1:n ajoneuvoliikenteeseen.

bussiterminaali_kartta

Bussiterminaali_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös aikaisempi uutinen Helsinki-Vantaan bussiterminaalin muutoksesta: