Helsinki-Vantaan valokuvanäyttelyssä aiheena ilmailun muotokuvat

EFHK_valokuvanayttely_2012_1Helsinki-Vantaan lentoaseman T2:ssa avattiin hieman totutusta poikkeava ilmailuaiheinen valokuvanäyttely. Kuvaajina on kuusi suomalaista muotokuvaajaa ja jälki siksi hieman erilaista kuin aiemmin.

Perinteisesti ilmailukuvauksen kohteena ovat lentokoneet ja lentotoiminta. Kuusi suomalaista muotokuvaajaa on tällä kertaa rohkeasti tarttunut teemaan, jossa ilmailuaiheen keskiössä on ihminen.

 Ammattivalokuvaajien näkemyksistä on design-pääkaupunkivuoden innoittamina syntynyt taidetta, jossa ilmailu nähdään aivan uudenlaisesta näkökulmasta.  Mukana on ilmailun glamouria, menneen ajan tyyliä ja futurismia.

Valokuvaajat ovat: Peero Lakanen, Mikaela Löfroth, Tiina Mickelsson, Sami Reivinen, Sami Tirkkonen ja Petra Tiihonen.


Muotokuvat kuuluvat Helsinki-Vantaan pysyvään ilmailuaiheiseen näyttelyyn, joka on ollut lentoasemalla esillä vuodesta 2009 alkaen. Edelliset näytteilleasettajat ovat olleet japanilainen ilmailuvalokuvaaja Katsuhiko Tokunaga, suomalainen Hornet-lentäjä Henrik Elo ja amerikkalainen  ilmailu ja avaruuslentojen kuvaamiseen erikoistunut Carolyn Russo. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Finavia, Ilmailutoimittajat ry, Finnair, Kameralehti, Epson ja Dialab.