HS: Finnair palkitsee työntekijöitään - suunnan kääntymisestä 1000 tai 2000 euron palkkiot

LWI_final_1Vahvalle kasvu-uralle lähtenyt Finnair palkitsee työntekijöitään rahapalkkiolla, joka on työsuhteesta riippuen 1000 tai 2000 euroa. Finnair kertoo panostavansa vahvasti henkilöstöön ja myös yhtiön asiakastyytyväisyys on parantunut. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Finnairin henkilöstöjohtaja Eija Hakakari kertoi Helsingin Sanomille, että henkilöstön sitoutuminen uudistukseen ja toimintatapojen muutoksessa on ollut erittäin tärkeää. Hakakarin mukaan kyseessä ei ole perinteinen tulospalkkio vaan jouluraha.

”Olemme panostaneet vahvasti henkilöstöömme, ja muutos parempaan näkyy meillä sisäisesti lähes kaikessa toiminnassa. Asiakastyytyväisyytemme on myös parantunut, mistä suuret kiitokset kuuluvat tietenkin työntekijöillemme”, sanoi henkilöstöjohtaja Hakakari Helsingin Sanomille.

Helsingin Sanomat kertoo, että kaikki koko vuoden yhtiössä työskennelleet saisivat 2000 euron joulurahan yhtiön muutoksen toteuttamisessa ja puoli vuotta työskennelleille tulisi 1000 euron palkkio.

Tammikuussa maksettavasta palkkiosta aiheutuu HS:n mukaan Finnairille 13 miljoonan euron kustannus. Finnair on pakannut parin viime vuoden aikana yli 1000 uutta työntekijää.

Kaikkiaan yhtiön palveluksessa on yli 4500 työntekijää. Finnairilla on viime vuosien aikana toteutettu yli 200 miljoonan euron säästöohjelma. Vuoden 2017 osalta yhtiö toteutti lisäksi 20 miljoonan säästötoimet.

Vastaavia palkkioita on kuluvan vuoden osalta maksettu muissakin lentoyhtiöissä. Australialaisyhtiö Qantas kertoi elokuussa jakavansa kolmivuotisen ja kaikkiaan kaksi miljardia dollaria käsittävän säästöohjelman päättymisestä bonuksia henkilöstölleen.

Qantas jakaa kuluvalta vuodelta henkilöstölle 55 miljoonaa dollaria, joka tarkoittaa 2500 dollarin bonusta vakituisille työntekijöille. Bonusohjelma koskee 55 000 työntekijää. Qantas on jakanut vuodesta 2014 lähtien työntekijöille bonuksina noin 220 miljoonaa dollaria.

HS: Finnair antaa työntekijöilleen 2 000 euron joulurahan kiitoksena uudistumisesta – kustannus on yhtiölle 13 miljoonaa euroa

Lue myös: