HS: Työsuojelupöytäkirjojen mukaan Finnairissa olisi paheneva alkoholiongelma

Finnair Airbus A319.Helsingin Sanomat kertoo, että Finnairissa on paheneva alkoholiongelma. Lehden tiedot perustuvat sen haltuun saamiin työsuojelun pöytäkirjoihin. Lentävän henkilöstön työsuojelukokouksissa on käsitelty lisääntyvää päihteiden käyttöä ja todettu tiedossa olevien tapausten olevan ”vain jäävuorenhuippu todellisesta määrästä”, kertoo HS uutisessaan

Finnairin kapteenin tehtävissä toiminut lentäjä puhalsi promillelukemat hieman ennen lennon lähtöä elokuussa 2018 Helsinki-Vantaalla. Helsingin Sanomien mukaan päihdeongelmat eivät olisi aivan harvinaisia vaan tapauksia olisi jopa kymmenen.

HS kertoo Finnairin lentävän henkilöstön työsuojelutoimikunnan kokouksessa käsitellystä pöytäkirjasta, jossa alkoholismin olisi todettu lisääntyneen ja yhtiön terveyspalveluiden tiedossa olisi noin 10 tapausta. Helsingin Sanomien uutinen perustuu sen käsiinsä saamiin Finnairin työsuojelun tammikuun ja toukokuun kokousten pöytäkirjoihin.

Lentävä henkilöstö ei saa Finnairilla käyttää alkoholia 12 tuntia ennen työvuoroa ja työssä ollessa promillelukeman tulee olla nolla. Mikäli näin ei ole niin edessä on työsuhteen välitön purkaminen.

Finnairin palveluksessa on noin 3500 lentävään henkilökuntaan kuuluvaa. Heistä noin 1000 on lentäjiä ja noin 2500 matkustamohenkilökuntaa.

HS: Finnairissa on paheneva alkoholiongelma, kertovat työsuojelun pöytäkirjat – Lentoyhtiö: ”On todettu, että meillä on näitä tapauksia”

Lue myös: