Iberia liittyy Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin Japanin-lentojen yhteishankkeeseen

Iberia_a330_vantaaIberia liittyy tänään 18. lokakuuta Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin Japanin-lentojen yhteishankkeeseen. Lentoyhtiöt jakavat yhteistyöhankkeeseen kuuluvan liikevoiton sekä tekevät yhteistyötä lentojen aikataulujen sekä hinnoittelun suhteen Japanin ja Euroopan välisillä lennoilla. Iberia avaa 18. lokakuuta myös lentoyhteyden Tokion Naritaan.

Yhteishanke tuo operaattoreiden mukaan Euroopan ja Japanin välillä matkustaville asiakkaille laajemman lentoverkoston, enemmän lentoja sekä parempia yhteyksiä ja kanta-asiakasetuja. 

Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö (MLIT) myönsi elokuussa Iberialle tarvittavat hyväksynnät, jotta Iberia voi liittyä Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin yhteishankkeeseen Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla. Iberia liityy yhteishankkeeseen tänään, ja aloittaa suorat lennot Madridin ja Tokion välillä kolme kertaa viikossa. 

Yhteishanke avaa neljän lentoyhtiön reittiverkoston Japanin ja Euroopan välillä ja mahdollistaa lentoyhtiöiden välisen yhteistyön tällä kasvavalla ja tärkeällä markkinalla. Yhteistyöhanke vahvistaa myös oneworld®-allianssia ja parantaa sen kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssikilpailussa.   

 Yhteishanke mahdollistaa lentojen varaamiseen kaikkien neljän lentoyhtiön lennoille riippuen omasta aikataulusta ja edullisimmista hinnoista. Lisäksi tarjolla on online-varausmahdollisuus ja -lähtöselvitys kaikilla neljällä lentoyhtiöllä huolimatta siitä minkä lentoyhtiön lento on kyseessä. Myös asiakaspalvelu on yhteinen. Operaattorit voivat koordinoida toimintaansa myös aiempaa paremmin mahdollisissa poikkeustilanteissa.

Iberian mukaantulo yhteishankkeeseen tekee Madridista viidennen hankkeen piiriin kuuluvan kentän Helsinki-Vantaan, Lontoon Heathrown, Tokion Hanedan ja Tokion Naritan lentokenttien lisäksi. Kokonaisuudessaan tämä reittiverkosto tarjoaa yli 200 kohdetta Euroopassa ja 59 Japanissa. 

"Toivotamme oneworld-kumppanimme Iberian tervetulleeksi kotimarkkinallemme Tokioon", sanoo Japan Airlinesin pääjohtaja Yoshiharu Ueki.

"Japan Airlinesin tavoitteena on lisätä näkyvyyttä Euroopassa ja tarjoamme tämän neljän lentoyhtiön yhteishankkeen kautta parempia etuisuuksia Japanin ja Euroopan välillä matkustaville asiakkaillemme." 

”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppanien yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion", toteaa British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz.

 ”oneworld-kumppanimme Iberian mukaantulo yhteistyöhankkeeseen tuo meille lisää voimavaroja, ja odotamme innolla tiiviin yhteistyön aloittamista. Olen erityisen tyytyväinen asiakkaidemme puolesta, jotka matkustavat kahden mantereen väliä. Heille yhteistyö merkitsee uusia etuja ja enemmän vaihtoehtoja", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 "Tämä on hieno päivä Iberialle. Palaamme Japaniin uusimmilla koneillamme ja teemme yhteistyötä upeiden kumppaneidemme British Airwaysin, Japan Airlinesin ja Finnairin kanssa. Olemme ylpeitä siitä, että voimme osaltamme vahvistaa allianssia ja tarjota ainoana lentoyhtiönä matkustajille suorat lennot Espanjan ja Japanin välillä", toteaa  Iberian pääjohtaja Luis Gallego.

Lue myös: