Japani hyväksyi Iberian mukaan Finnairin, JAL:n ja British Airwaysin Japanin-yhteishankkeeseen

Iberia_a330_vantaaJapanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö (MLIT) on myöntänyt Iberialle tarvittavat hyväksynnät, jotta Iberia voi liittyä Japan Airlinesin (JAL), British Airwaysin ja Finnairin yhteishankkeeseen Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla. Iberia aloittaa suorat lennot Madridista Tokioon lokakuussa 2016.

Iberian odotetaan liittyvän yhteistyöhankkeeseen lokakuun 18. päivä, jolloin se aloittaa lennot Madridin ja Tokion välillä. Yhteishanke tuo Euroopan ja Japanin välillä matkustaville asiakkaille laajemman lentoverkoston, enemmän lentoja sekä parempia yhteyksiä ja kanta-asiakasetuja.

Yhteistyöhankkeeseen kuuluva liikevoiton jakamissopimus vahvistaa oneworld®-allianssia ja parantaa sen kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssikilpailussa.  

"Haluamme kiittää viranomaisia antitrust immunity -statuksen hyväksymisestä, niin että Iberia voi liittyä Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin yhteistyöhankkeeseen Euroopan ja Japanin välisessä lentoliikenteessä", sanoo Japan Airlinesin johtaja Yoshiharu Ueki.

Iberia_tails"Tämä vahvistaa edelleen yhteistyötä oneworld-kumppaniemme kesken ja antaa parempia etuisuuksia Japanin ja Euroopan välillä matkustaville asiakkaillemme." 

”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppanien yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion.”, toteaa British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz.

”Oneworld-kumppanimme Iberian mukaantulo yhteistyöhankkeeseen tuo meille lisää voimavaroja, ja odotamme innolla tiiviin yhteistyön aloittamista. Olen erityisen tyytyväinen asiakkaidemme puolesta, jotka matkustavat kahden mantereen väliä. Heille yhteistyö merkitsee uusia etuja ja enemmän vaihtoehtoja.",sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

"Iloitsemme uusista välilaskuttomista yhteyksistä Japaniin osana tätä yhteistyötä. Haluamme tarjota asiakkaillemme enemmän ja parempia lentoyhteyksiä. On hienoa, että voimme vahvistaa yhteistyöhanketta ja oneworld-allianssia. Välilaskuttomien lentojen ja yhteishankkeen ansiosta matkustajilla on entistä enemmän vaihtoehtoja Japanin ja Euroopan välisessä lentoliikenteessä.” ,toteaa Iberian pääjohtaja Luis Gallego.

British Airways ja JAL aloittivat yhteishankkeen lokakuussa 2012, ja Finnair liittyi siihen huhtikuussa 2014. Iberian mukaantulosta ilmoitettiin toukokuussa 2016. Lentoyhtiön yhteistyö on hyödyttänyt asiakkaita parantamalla EU:n ja Japanin välisiä lentoyhteyksiä, lentovaihtoehtojen valikoimaa ja kanta-asiakasetuja.

Neljän lentoyhtiön tarjonnassa on suuri määrä pävittäisiä yhteyksiä Japaniin. Finnair lentää Helsingistä Tokion Naritaan, Osakaan, Nagoyaan sekä Fukuokaan.

Muista kumppanuusyhtiöistä British Airways liikennöi kahdesti päivässä Lontoon Heathrowlta Tokion Naritan ja Hanedan lentokentille. Japan Airlines liikennöi päivittäin Tokion Naritan ja Hanedan lentokentiltä Pariisiin, Hanedan lentokentältä Lontooseen sekä Naritan lentokentältä Frankfurtiin ja Helsinkiin.

Iberia aloittaa suorat lennot Madridista Tokion Naritaan 18. lokakuuta 2016. Sen myötä Espanjasta Aasian suuntaavat matkustajat valitsevat todennäköisesti suoran reitin Finnairni Madrid-Helsinki -lennon ja jatkolennon sijaan. Finnair saa kuitenkin yhteishankkeen kautta osan suoran lennon tuotoista.

Lue myös: