Ikarus C42 -ultrakevyt pakkolaskuun valtatien risteysalueelle Raahessa - ei henkilövahinkoja

Raahe-Pattijoen valvomattamalta lentopaikalta paikallislennolle noussut Ikarus C42 päätyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä pakkolaskuun Raahessa valtatien ja kantatien risteysalueelle 1. heinäkuuta 2022. Tapahtuneesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta ojaan päätynyt ultrakevyt vaurioitui pakkolaskussa.

"Paikallislennolle lähtenyt kokenut mieslentäjä teki pakkolaskun valtatie 8 ja kantatie 88 risteysalueelle Raahessa. Lentokoneen runko on tiensuuntaisesti valtatie 8:n varrella ojanpohjalla ja siivet kohti tietä ja piennarta", kuvaili Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Vesa Iivonen tapausta Lentoposti.fi:lle.

Pakkolaskun jälkeen koneessa yksin ollut mieshenkilö käveli omin jaloin ensihoitoon.

Iivonen luonnehti pakkolaskupaikkaa vilkkaaksi ja kyseinen risteys on myös liikennevalo-ohjattu. Ikarus C42 -ultrakevyen runko vaikutti pakkolaskun jälkeen ulkoisesti ehjältä, mutta siivet ovat vaurioituneet. Koneessa ei havaittu polttoainevuotoja.

Pelastuslaitos sai tapauksestä hälytyksen noin kello 12.01.

Ikarus C42 on suosittu kaksipaikkainen ja ylätasoinen ultrakevyt-luokan ilma-alus. Tämä Rotax-moottorilla lentävä lentokone voidaan varustaa laskutelineiden sijaan myös kellukkeilla.

Raahe-Pattijoen (EFRH) lentopaikka sijaitsee reilun kahdeksan kilometrin päässä Raahen keskustasta ja sen pääkäyttäjä on Raahen Ilmailijat Ry.