Ilmailukirjallisuuspäivässä tarjolla kirjoja, painotuotteita ja memorabiliaa

IlmailukirjallisuuspäiväKevään Ilmailukirjallisuuspäivä kokosi aiheesta kiinnostuneita lauantaina Suomen Ilmailumuseolle. Perinteinen tapahtuma tarjosi mahdollisuuden ostaa ja myydä ilmailuun liittyviä kirjoja ja painotuotteita sekä keräilytavaraa. Ohjelmassa oli myös huutokauppa sekä uutuuskirjojen esittelyjä.

Ilmailukirjallisuuspäivässä myyjät pystyttävät osastonsa museon aulaan. Useimmilla oli tarjolla käytettyjä kirjoja, mutta myös uusia oli myynnissä. Samaten ilmailuaiheista grafiikkaa oli mahdollista ostaa. Myös ilmailufilateliaan liittyviä myyntiartikkeleja oli kaupan.

Ilmailukirjojen huutokaupassa oli tällä kertaa tarjolla 162 nimikettä (pdf). Ne käsittivät varsin laajan skaalan kotimaisia ja ulkomaisia alaa sivuavia painotuotteita. Normaaliin tapaan aivan kaikki eivät käyneet kaupaksi.

Kirjaesittelyissä auditoriossa tekijät kertoivat seuraavista kirjoistaan: 39 000 tuntia (Risto Siirilä ja Antero Siirilä), Lentäjä Laukkanen (Jyrki Laukkanen) ja Ilmojen kenraali ja kiistelty komentaja J. F. Lundqvist 1940–1946 (Markku Iskanius).

Ilmailumuseo_entrance_1Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden tavata tuttuja. Vuosien varrella Ilmailuikirjallisuuspäivän kävijöistä on muodostunut tietty keskeinen joukko, joka on mukana lähes aina.

Tänään Ilmailumuseolle myytiin päivän aikana 270 lippua. Osa näistä oli luonnollisesti normaaleja museokävijöitä. Myös simulaattorit olivat käytössä miltei koko päivän ajan.

Museolla avautuu ensi viikolla erikoisnäyttelyn Liikkeelle! Lentomatkustaminen uuteen nousuun. Sen merkeissä järjestetään 1950- ja 1960-lukujen lentomatkustamisen nostalgiapäivä lauantaina 25. huhtikuuta. +TT+