Ilmailuteollisuus saa uuden jättimäisen toimijan - United Technologies (UTC) ostaa Rockwell Collinsin

UTC-Logo-630x354United Technologies (UTC) ostaa Rockwell Collinsin. Yhdessä UTC Aerospacen kanssa ne muodostavat jatkossa Collins Aerospace Systemsin. Siitä tulee  merkittävä kokonaisratkaisujen toimittaja ilmailuteollisuudelle.

Monialayritys United Technologies on tunnettu korkean teknologian valmistaja. UTC valmistaa mm. lentokoneiden moottoreita, laskutelineitä ja sensoreita lentokonevalmistajien käyttöön siviili- ja sotilaspuolelle. Yritykseen kuuluvat mm. UTC Aerospace ja Pratt&Whitney. 

UTC muodostui vuonna 2012, kun kaksi johtavaa teollisuusvalmistajaa eli Hamilton Sundstrand ja Goodrich yhdistyivät. Yhtiöllä on yli 200 000 työntekijää.

Rockwell Collins puolestaan on maailman johtava valmistaja siviili- ja sotilasilmailun järjestelmätoimittaja ja se tunnetaan maailmanlaajuisesti avioniikkajärjestelmistään, lennonohjausjärjestelmistä, lentokoneiden sisutuksista sekä yhteysratkaisuista. Yhtiön vuosittainen myynti on yli kahdeksan miljardia dollaria.

Yhtiöistä muodostuva Collins Aerospace Systems toimittaa laajasti ratkaisuja lentokoneteollisuuden tarpeisiin. Mukana ovat mm. informaatio- ja avioniikkajärjestelmät, lentokoneen istuimet ja sisustukset, laskutelineet, sähkö- ja moottorijärjestelmät sekä erilaiset sensorit.

Kauppasumma on kokonaisuudessaan noin 30 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Osapuolet odottavat saavansa seuraavan neljän vuoden aikana hyödynnettyä yli 500 miljoonan dollarin synergiaedut.

Kuluvan vuoden arvio UTC Aerospacen ja Rocwell Collinsin myynnistä on yli 67 miljardia dollaria. Toteutuakseen kauppa tarvitsee vielä mm. viranomaishyväksyntöjä. Lopullisesti kaupan odotetaan varmistuvan vuoden 2018 kolmanteen neljännekseen mennessä.

Collins Aerospace Systems olisi jatkossa lentokonevalmistaja Airbusin ja Boeingin suurin toimittaja. Uusi yhtiö nousisi myös maailman neljänneksi suurimmaksi ilmailuteollisuusvalmistajaksi Airbusin, Boeingin ja Locheed Martinin jälkeen.