Ilmavoimien F/A-18C Hornet joutui tekemään pysäytysvaijerilaskun Aalborgiin Tanskassa

B16_HN451_vaijeriin_2(päivittynyt 17.15) Ruotsissa Aurora 17 -harjoitukseen osallistuva Suomen Ilmavoimien F/A-18C Hornet -hävittäjä teki sunnuntaina iltapäivällä pysäytysvaijerilaskun Aalborgin lentokentälle Tanskassa, kertoo NordJyske. Koneessa oli ilmennyt lennolla jarruongelma ja Aalborg oli lähin paikka, jossa oli tarjolla mahdollisuus käyttää jarruvaijeria.

McDonnell Douglas (Boeing) F/A-18 C Hornet -hävittäjän lasku onnistui ja koneen jarrukoukku osui kiitotien poikki kulkevaan pysätysvaijeriin. Tanskalainen SAR-helikopteri (Search and Rescue) varmisti laskua ilmassa.

NordJysken nettijutussa on kuva Hornetista Aalborgissa. Kone saatiin pois kiitotieltä 15 minuutissa. Lähtövuorossa ollut Norwegianin matkustajakone joutui kuitenkin odottamaan ylimääräiset puoli tuntia, kun jarrujärjestelmän vaijeria kelattiin takaisin valmiusasentoon.

Tapaus sattui sunnuntaina 24. syyskuuta noin kello 14.45. Hornet ilmeisesti korjataan paikan päällä. Otsikkokuvassa Ilmavoimien Hornet tekee vaijerilaskun maantietukikohdassa Lusissa Baana 16 -harjoituksessa.

Ilmavoimat kertoi maanantaina kello 16 jälkeen, että Tanskassa pysäytysjärjestelmää käyttänyt Hornet on saatu kuntoon ja se on jo palannut Suomeen.

Aalborgin kenttä (EKYT) sijaitsee Tanskassa Jyllannin niemimaan pohjoisosassa. Sitä käyttää niin siviililentoliikenne kuin Tanskan ilmavoimat.

Kentällä on kaksi kiitotietä: 2654 metriä pitkä 08L/26R ja 2549-metrinen kapeampi 08R/26L. Ensimmäisenä tapauksesta Suomessa kertoi Ilta-Sanomat. T.T.

Päivittynyt 17.15: lisätty tieto Hornetin paluusta Suomeen.