Ilmavoimien ja Utin Avoimet ovet käynnistävät lentonäytöskauden

Pirkkala_lepo_2Lentonäytöskausi 2015 käynnistyy toukokuussa. Ilmavoimat järjestää jälleen Ilmailusta ammatti -tapahtumia tukikohdissaan eri puolilla maata. Myös Utin Jääkärirykmentillä on ilmailullisesti yhtä kiinnostava Avoimet ovet -päivä. Lisäksi Puolustusvoimien lentävää kalustoa nähdään Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Turussa.

Eri puolilla Suomea avoimien ovien päivän tapaan järjestettävät, jo perinteeksi muodostuneet Ilmailusta ammatti -tapahtumat on suunnattu erityisesti koululaisille. Samalla ne antavat muullekin yleisölle tilaisuuden tutustua joukko-osastojen toimintaan sekä päästä katsomaan lentokalustoa niin maan pinnalla kuin taivaalla.

Pirkkala_lepo_4Tilaisuuksissa saa laaja-alaisesti tietoa Puolustusvoimien tarjoamasta varusmieskoulutuksesta, erikoiskursseista sekä uravaihtoehdoista. Niihin on vapaa pääsy.

Tapahtumien ohjelmat tarkentuvat kevään aikana ja ne kannattaa tarkastaa joukko-osastojen nettisivuilta. Mukana on tyypillisesti F/A-18 Hornet -hävittäjän demolento sekä Midnight Hawks -osaston esiintyminen. Myös Puolustusvoimien pyöriväsiipistä kalustoa on usein mukana.

Pirkkala_lepo_3Maanäyttelyssä esitellään erilaista kalustoa sekä aseistusta. Sotkun munkkien ohella usein on ollut ostettavana myös hernekeittoa.

Omien tapahtumiensa ohella Puolustusvoimat esittelee ainakin alustavien tietojen mukaan lentävää kalustoaan myös Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Turussa 6.-7. kesäkuuta.

Myös osallistuminen muihin tapahtumiin on mahdollista. Esimerkiksi viime kesänä Hornet teki ylilennon Jukolan Viestissä. T.T.

Vuoden 2015 Ilmailusta ammatti -tapahtumat:

pe 8.5. Utin Jääkärirykmentti, Kouvola

ti 19.5. Satakunnan Lennosto, Pirkkala

ke 20.5. Karjalan Lennosto, Rissala

to 21.5. Ilmasotakoulu, Tikkakoski

to 27.8. Lapin Lennosto, Rovaniemi