Ilmavoimien kolmikko tyhjensi mitalipöydän tarkkuuslennon SM-kisoissa

tarkkuus_sm_15_3Ilmavoimien vihreähaalarinen kolmikko nappasi kaikki mitalit Hyvinkään lentokentällä viikonloppuna järjestetyissä tarkkuuslennon SM-kilpailuissa. Mestaruuteen lensi kapteeni Jukka Asmundela. Samassa yhteydessä Hyvinkäällä lennetyn rallilennon SM-kisan voitti Heinolan Ilmailukerhon joukkue Heikki ja Ilmari Mäkikuutti.

Tarkkuus- ja rallilennon SM-kisat järjestettiin tänä kesänä Hyvinkään lentokentällä 7.-8. elokuuta. Sunnuntai oli varapäivä. Tarkkuuslentokilpailuun osallistui 14 osanottajaa ja rallilentoon 12 kahden hengen joukkuetta.

Järjestäjänä toimi Jukolan Pilotit ja kisan johtajana lajin pitkän linjan osaaja Hannu Halonen. SM-arvon kilpailulle myöntää Suomen Ilmailuliitto.

tarkkuus_sm_15_1Tänä vuonna tarkuuslennon SM-kisan koko mitalikolmikko edusti Ilmavoimia. Voittoon Valmet L70 Vinkalla (vasemmalla) lensi Jukka Asmundela, kakkoseksi Mikko Luukkanen ja kolmanneksi Rami Lindström. Näin joukkuekilpailunkin voiton vei Karjalan lennosto.

Tarkkuuslentokilpailussa on kaksi osaa. Suunnistuslennolla pitää etsiä annettujen valokuvien mukaisia kohteita reitin varrelta ja paikantaa maastoon tehtyjä merkkejä. Samalla pitää pysyä mahdollisimman tarkasti reittiviivalla ilman elektronisia suunnistuslaitteita. Lisäksi käännepisteiden ylitys on suoritettava tarkasti oikealla sekunnilla.

Maaliinlaskukilpailussa testataan pilottien taitoja kuvitellussa pakkolaskutilanteessa. Kone on tuotava maakosketukseen reunaesteen yli mahdollisimman tarkasti ennalta määritettyyn kohtaan kiitotiellä.

tarkkuus_sm_15_2

Jokaisesta sekunnista ja ohilasketusta metristä kilpailijalle lankeaa virhepisteitä. Maaliinlaskussa lyhyeksi jäämisestä rokotetaan kolminkertaisesti pitkäksi menoon verrattaessa. Parhaana maaliinlaskijana Vitalin kiertopalkinnon sai tänä vuonna Ilmavoimien Rami Lindström (oikealla).

Tarkkuuslentokilpailussa oli jälleen mukana monia, jotka ovat osallistuneet vuosi toisensa jälkeen. Esimerkiksi Heikki Jouppilalle kyseessä oli jo 38. peräkkäinen lajin SM-kilpailu.

Perjantaina lennetty rallilentokisa on tarkoitettu tutustuttamaan tarkkuuslentoon. Siinä voiton vei joukkue Heikki ja Ilmari Mäkikuutti. Toiseksi tulivat Mikko ja Nikke Luukkanen. Kolmanneksi sijoittui joukkue Petri Hiltunen ja Armin Züger. +TT+

Täydelliset lopputulokset netissä: Jukolan Pilotit