Ilmavoimien komentaja Jäämeri: Puolustuksen uskottavuuden vahvistaminen vaatii jatkuvaa kasvua

kimjaameri_2_ilmavoimatIlmavoimien komentajan, prikaatikenraali Kim Jäämeren mukaan Ilmavoimien kilpailukyvyn kasvu aikaansaadaan sisäisen kilvoittelun ja kansainvälisen vertailun kautta. Termit kilpailukyky ja kasvu rinnastetaan usein pelkästään yritysmaailmaan, mutta niillä on suuri merkitys myös Puolustusvoimien työskentelyssä. 

”Ilmavoimien koko toiminta tähtää jatkuvaan kilpailukyvyn parantamiseen puolustuksen uskottavuuden vahvistamisen ja ylläpidon näkökulmasta," painottaa Jäämeri kilpailukyvyn merkitystä suhteessa uskottavaan puolustukseen.

"Korostan vertailuesimerkkien löytämistä kansainvälisen huipun tuntumasta sekä sisäistä kilvoittelua huipun saavuttamiseksi. Kilpailukyvyn kasvu ei ole koon kasvua vaan se kasvaa tuottavuudessa ja osaamisessa."

”Kun johdetaan ja asetetaan tulostavoitteita, meidän pitää sisältää tiimiyttämisen ja joukkueen edun velvoite. Muuten suorittaja ei onnistu. Kilvoittelun aikaansaaminen ja johtaminen on mielestäni menestyvän organisaation johtamisen kulmakivi.”


Vertailu on välttämätöntä

Hornet_amraam_6_net_ilmavoimatIlmavoimissa panostus kilpailukykyyn ja kasvuun on tuottanut tulosta. Jäämeren mukaan menestyminen kansainvälisissä ilmataisteluharjoituksissa on tuonut uskoa suomalaisten itse luomaan osaamiseen.

"Kansainväliset ilmasotaharjoitukset ovat erinomainen työkalu oman suoritustason mittaamiseen, uuden oppimiseen sekä oman suorituskyvyn osoittamiseen."

”Kun siellä tulee tulosta, sieltä tulee tunnustusta. Mutta se ei tule sieltä ilmaiseksi eikä se tule sillä että sinne tullaan ensi vuonna samoilla jutuilla.”

Ilmavoimien komentaja puhui johtamisesta ja kilpailukyvystä Jyväskylässä järjestetyssä Kasvu Open -tapahtuman seminaarissa 24. lokakuuta.

Prikaatikenraali Jäämeren puheenvuoro oli osa noin tunnin kestänyttä ohjelmaa, missä hänen ja tamperelaisen Vincit Oy:n toimitusjohtajan Mikko Kuitusen tuli kertoa ja vakuuttaa 18-vuotias yrittäjä Riku Korhonen oman organisaationsa johtamisesta.

Jäämeren huomiot saivat hyvän vastaanoton ja ensi tammikuussa varusmiespalveluksensa aloittava Korhonen piti niitä insiproivina ja löysi yhteneväisyyksiä omiin kokemuksiinsa yrittäjänä. 

Puheensa ohessa Jäämeri antoi nuorelle yrittäjälle myös suoran vinkin varusmiespalvelukseen ja yrittämiseen liittyen: ”Armeija tarjoaa melkoisen paletin mahdollisuuksia oppia asennetta ja myös johtamista. Suosittelen ottamaan kaiken irti.”


teksti: lentosotamies Markkanen (Ilmasotakoulu)