Ilmavoimien kuljetuskoneet ja maavoimien helikopterit taktiseen yhteisharjoitukseen - Hornetit tukevat toimintaa

CASA_Kuopio_kiitotiellaIlmavoimien yhteys- ja kuljetuskonekalusto ja maavoimien kuljetushelikopterit näkyvät Kaakkois-Suomen taivaalla taktisessa yhteisharjoituksessa. Toimintaa tukevat myös F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät.

Satakunnan lennoston Tukilentolaivue järjestää 15.–19. elokuuta Sora 2016 -lentotoimintaharjoituksen Kaakkois-Suomessa. Lentotoimintaharjoituksen tavoitteena on perehdyttää ilmavoimien yhteys- ja kuljetuskonetoimintaan sekä maavoimien helikopteritoimintaan osallistuvaa henkilöstöä taktisen lentotoiminnan erityispiirteisiin.

Utti_avoimet_15_5Harjoitukseen osallistuu Tukilentolaivueesta kaksi CASA C-295M -kuljetuskonetta ja kolme Pilatus PC-12 NG -yhteyskonetta sekä kaksi Utin Jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan NH Industries NH90-kuljetushelikopteria.

Lisäksi harjoitustoimintaa tuetaan Karjalan lennoston Rissalan tukikohdasta toimivan McDonnell Douglas (Boeing) F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjäkaluston lennoilla.

Harjoituksen lentotoiminta ajoittuu harjoituspäivinä aikavälille kello 7–22. Lentotoiminta tapahtuu Utin lentotukikohdasta käsin ja suuntautuu Kaakkois-Suomen alueelle sekä Jyväskylään, Kuopioon, Ouluun ja Kajaaniin rajautuville harjoitusalueille.

HN_kaarrossaHarjoituksen aikana kuljetus- ja yhteyskoneet sekä helikopterit suorittavat muun muassa lentoja matalilla korkeuksilla ja harjoittelevat henkilö- ja materiaalipudotuksia laskuvarjolla.

Lisäksi koneet vierailevat Immolan ja Selänpään pienlentopaikoilla harjoittelemassa toimintaa pieniltä ja päällystämättömiltä kiitoteiltä. Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä ilmassa kirkkaina valoilmiöinä.