Ilmavoimien uusi komentaja Pasi Jokinen ylennettiin kenraalimajuriksi

Pasi_Jokinen_2019Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt puolustusministeri Jussi Niinistön esittelystä  kahteen kenraaliylennykseen puolustusvoimissa 1.4.2019 lukien. Ilmavoimien komentajan tehtävät vastaanottava prikaatikenraali Pasi Jokinen ylennettiin kenraalimajuriksi ja pääesikunnan valmiuspäällikkönä aloittava eversti Kari Nisula ylennettiin prikaatikenraaliksi.

Kenraalimajuri Pasi Pellervo Jokinen (s. 1967) aloittaa ilmavoimien komentajana tänään 1. huhtikuuta Aikaisemmin hän on toiminut Pääesikunnan valmiuspäällikkönä, operaatiopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana ja Satakunnan lennoston laivueen komentajana.

Kenraalimajuri Jokinen vastaanottaa Ilmavoimien komentajan tehtävät vaihtokatselmuksessa Tikkakoskella 1. huhtikuuta. Tapahtumassa nähdään myös Hornetin ja Hawkien ylilennot.

Kenraalimajuri Jokinen on 21. ilmavoimien komentaja. Hän siirtyy ilmavoimien komentajaksi Pääesikunnan valmiuspäällikön tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Ilmavoimien esikunnassa ilmaoperaatiokeskuksen päällikkönä ja operaatiopäällikkönä sekä Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana. Jokinen ylennettiin everstiksi vuonna 2012 ja prikaatikenraaliksi vuonna 2017.

Kenraalimajuri Sampo Eskelinen siirtyy reserviin 55 vuoden iässä. Hän on palvellut ilmavoimien komentajana kesäkuusta 2017 alkaen.

Prikaatikenraali Kari Juhani Nisula (s. 1967) aloittaa pääesikunnan valmiuspäällikkönä 1.4. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Panssariprikaatin komentajana, sotataidon laitoksen johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajana Libanonissa ja koulun johtajana Panssariprikaatissa.

Lue myös: