Itä-Savo: Savonlinnan lentojen operaattori vaihtui - toistaiseksi reitillä lentää Sprint Air

SP-KPC_310114Savonlinnan lentojen operaattori on vaihtunut 8. helmikuuta. BASe Airlinesin sijaan reittiä lentää ainakin toistaiseksi puolalainen Sprint Air, kertoo Itä-Savo -lehti. Savonlinnan lentojen kilpailutuksen kuluvalla kolmivuotiskaudelle voitti lokakuussa 2017 Maavoima Oy. Se ostaa lennot alihankintana operaattoreilta.

Maavoima Oy voitti Liikenneviraston kilpailutuksen lokakuussa 2017. Tuolloin hyväksytty 6,6 miljoonan euron tarjous piti sisällään yhteensä 1282 edestakaista lentoa. Tarjouspyynnön mukaisesti kyseessä on 8.1.2018 ─ 18.12.2020 harjoitettavaa aikataulunmukaista liikennöintiä Helsingistä Savonlinnaan.

Valtion ja Savonlinnan kaupungin sekä Maavoima Oy:n välisessä sopimuksessa operaattoreiksi oli Maavoima Oy:n Itä-Savolla antaman haastattelun perusteella mainittu BASe Airlines (Budapest Aircraft Service) sekä RAF-Avia. Näistä jälkimmäinen on latvialainen rahtilentoyhtiö, joka on lentänyt myös tilauslentoja yli 25 vuotta.

Lentoja reitillä lennetään nyt kuitenkin puolalaisen Sprint Airlinesin yli 30-vuotiaalla ja 33-paikkaisella Saab 340A -potkuriturbiinikoneella. Lähes samanlaisia koneita on myös RAF-Avian laivastossa.

EMB120_BASe_1Maavoima Oy:n Itä-Savolle antaman lausunnon mukaan neuvottelut operaatteiden kanssa ovat kesken. BASe Airlinesin poistumista reitiltä Maavoima Oy ei kommentoinut.

Reittiyhteys Savonlinnan ja Helsinki-Vantaan välillä jää hiihtoloman aikaan suunnitellulle kahden viikon mittaiselle tauolle. Sen jälkeen reitillä saattaa Itä-Savon mukaan aloittaisi RAF-Avia mutta myös reitillä helmikuusta 2015 lähtien lentänyt BASe Airlines saattaa tulla kysymykseen.

Itä-Savo: Lentoyhtiö Savonlinnan lennoilla on vaihtunut — Lentoliikenteen sopimusosapuoli Maavoima Oy kertoi alihankkijan vaihtumisesta kaupungille viime torstaina