Italian 800 miljoonan euron tukipaketti maan lentoasemille sai hyväksynnän EU-komissiolta

EU_flags_1EU-komissio on 26. heinäkuuta hyväksynyt Italian 800 miljoonan euron tukipaketin kompensoimaan maan lentoasemia ja maahuolintatoimijoita koronaviruspandemian aiheuttamista taloudellisista vahingoista.

Italia ilmoitti EU-komissiolle tukipaketista, joka korvaisi taloudellisia menetyksiä lentoasemille ja maahuolintayhtiöille 1. maaliskuuta ja 14. heinäkuuta 2020 väliseltä ajalta. Tuolloin oli voimassa koronaviruspandemian matkustusrajoitukset.

"Lentokentät ovat niiden toimijoiden joukossa, joihin koronaviruspandemia on iskenyt erityisen kovaa. Tämä 800 miljoonan euron tuki mahdollistaa Italialle lentokenttien tukemisen suoraan matkustusrajoitusten ajalta. Työskentelemme läheisessä yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme toimivat ratkaisu koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten vähentämiseksi", sanoi kilpailupolitiikasta vastaava johtava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager.

Italian järjestelyssä tuki myönnetään suorina avustuksina ja tuet ovat avoimia kaikille lentoasemille ja maahuolintayhtiöille, joilla on voimassa oleva Italian siviili-ilmailuviranomaisen myöntämä liikennelupa. Järjestelyyn liittyy takaisinperintämekanismi, jolla varmistetaan, että kaikki edunsaajien saamat julkiset tuet, jotka ylittävät todelliset vahingot, on maksettava takaisin Italian valtiolle.

EU-komisso on keväällä 2021 hyväksynyt myös Suomen valtion tukipaketin Finavian lentoasemille. MH

Lue myös: