JS Aviation aloittaa yhteyslennot Joensuusta Kuopioon - paikkaa suorien lentojen puutetta

OH-KYC_080818Suomalainen JS Aviation aloittaa yhteislennot Joensuun ja Kuopion välille paikatakseen keväällä kokonaan loppuvaksi uhattuja suoria lentoja Helsinki-Vantaalle. Kuopiosta matkustajat pääsisivät jatkamaan Finnairin reittiverkostoon.

 

JS Aviation pyrkii aloittamaan yhteyslennot 1. marraskuuta 2020. Lennot toteutetaan JS Aviationin kaksimoottorisella Piper Chieftain -koneella ja lennoille sallitaan vain käsimatkatavara. Lentoaika on noin 20 minuuttia.

joensuuVarauksia yhteyslennoista voi tehdä JS Aviationin sivuilla lokakuun 2020 viimeisestä viikosta alkaen. Paluuyhteys Joensuuhun toteutetaan varausten mukaisesti siten, että lähtöaika olisi 30 minuuttia Finnairin lennon saapumisen jälkeen.

Operaattori ei ole yhteistyössä Finnairin kanssa, joten matkustajan tulee huolehtia itse omasta jatkolennostaan.

JS Aviation on suomalainen lentoyhtiö, jonka juuret ovat vuonna 1982 perustetussa Joen Service Oy:ssä. JS Aviation on yhtiön aputoiminimi. Eri ilmailupalveluita tarjoava yhtiö lentää tilauslentoja asiakkaiden tarpeisiin Pohjois-Euroopan alueella.

OH-PNY_110616Joen Service omistaa  ainakin vuonna 1980 valmistuneen Piper PA-31-350 Chieftain -kaksimoottorikoneen (OH-KYC) sekä samanlaisen vuonna 1976 valmistuneen Piper PA-31-350 -kaksimoottorikoneen (OH-PNY) Tyypillisessä matkustamokonfiguraatiossa koneessa on 5-7 matkustajapaikkaa.

Finnair on ilmoittanut lopettavansa lennot Joensuuhun vuoden 2021 maaliskuussa. Lennot loppuvat tuolloin myös Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan osalta.

Lue myös: