Kuulentojen pioneeri Buzz Aldrin esitelmöi Suomessa

apollo11crew_nasaEnsimmäisenä kuun pinnalle yhdessä Neil Armstrongin kanssa laskeutunut Edwin "Buzz" Aldrin vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Hän esiintyy pääpuhujana Neste Oilin kutsuvierastilaisuudessa tiistaina 20. marraskuuta. Aldrinin puheen teemana on "Ainoa suunta on eteenpäin – polttoaineena rohkeus".

Buzz Aldrin on toiminut elokuusta lähtien Neste Oilin mainoskampanjan keulakuvana. Se kertoo "yhtiön sisällä pitkään eläneen tarinan edelläkävijyydestä ja rohkeudesta, jotka vievät maailmaa eteenpäin".

Ensimmäiselle kuulennolle vuonna 1969 osallistuneella Aldrinilla on aiheesta poikkeuksellisen paljon omakohtaista kokemusta. Neil Armstrong sai ensimmäisenä asettaa jalkansa kuun kamaralle, mutta LEM-aluksen erittäin vaarallisen ja ennen kokemattoman laskeutumisvaiheen kiertoradalta he jakoivat yhdessä.

Astronauttiuraa edeltävänä aikana Buzz Aldrin toimi lentäjänä Yhdysvaltain ilmavoimissa. Korean sodassa hän pudotti kaksi MiG-15-hävittäjää F-86 Sabrella ja lensi kaikkiaan 66 taistelulentoa.

aldrin_nesteoilNeste Oilin kutsuvierastilaisuudessa Aldrin keskittyy kampanjan teeman mukaisesti kertomaan rohkeudesta ja sen roolista ennennäkemättömien matkojen tekemisessä.

Ensimmäisenä kuuhun astunut Neil Armstrong ei viihtynyt julkisuudessa ja vältteli sitä parhaansa mukaan. Buzz Aldrinia kuuluisuus ei sen sijaan haitannut.

Hän on edelleen aktiivinen esitelmöitsijä 82 ikävuodestaan huolimatta. Suomesta Aldrin jatkaa heti Ruotsiin, missä hän osallistuu televisio-ohjelmaan.

Nykyajan vaatimusten mukaisesti Aldrinilla on luonnollisesti oma nettisivusto. Hän on myös Twitterin käyttäjä, jolla on 785 000 seuraajaa. Ainakaan vielä hän ei ole twiitannut Suomen vierailustaan, vaikka se nettisivuilla mainitaankin.

 

Buzz Aldrinin nettisaitti: buzzaldrin.com

Buzz Aldrinin Twitter-tili: @TheRealBuzz

Neste Oilin kampanjavideo: YouTube

Neste Oilin seminaaria voi seurata Twitterissä hashtagillä #FueledByCourage

Lue myös: