Lappeenrannan aurinkoisen ilmailupäivän vetonaulana historiallinen Douglas DC-3

IMG-20200726-WA0000Lappeenrannan ilmailuyhdistyksen järjestämästä ilmailupäivästä nautittiin aurinkoisessä kesäsäässä 26. heinäkuuta. Vetonaulana oli Aeron ja ilmavoimien entinen Douglas DC-3 -matkustajakone. Myös Karjalan ilmailumuseon ovet olivat avoinna.

IMG-20200726-WA0001Sadat vierailijat nauttivat sunnuntaina 26. heinäkuuta aurinkoisest ilmailutapahtumasta Lappeenrannan lentokentällä.

Koronasäännöksiä noudattavassa tapahtumassa oli Lentoposti.fi:n arvion mukaan samanaikaisesti paikalla muutama sata ihmistä. Tapahtuman kesto oli kaikkiaan kuusi tuntia.

IMG-20200726-WA0002Ilmailusta kiinnostuneilla Lappeenrannan ilmailuyhdistyksen järjestämällä ilmailupäivällä oli paljon nähtävää ja koettavaa. Normaalin lentokonekaluston lisäksi paikalle oli saapunut kymmenkunta vierailevaa lentokonetta sekä tapahtuman suurin vetonaula eli  DC-yhdistys ry:n Douglas DC-3 -matkustajakone OH-LCH eli Hotelli.

Tapahtuman maanäyttelyssä esiteltiin Lappeenrannan ilmailuyhdistyksen moottorilentokoneita sekä purjelentokoneita. Ultrakevyitä esitteli paikallinen SportPilots-kerho.

IMG-20200726-WA0003Lentokenttäalueella sijaitsevassa Karjalan ilmailumuseossa oli myös avoimet ovet. Sen kalustosta auringossa esiintyi kolme MiG-21 -hävittäjää, Draken-hävittäjä sekä Mi-8 -helikopteri. Esillä olivat myös mm. kaksi Gnat-hävittäjää sekä yksi Fouga Magister.

Lappeenrannan ilmailupäivän vieraille tarjoutui mahdollisuus myös nousta ilmaan moottori- tai purjekoneella. Lyhyitä ilmailuharrastuksen pariin houkuttelivia tutustumislentoja järjestettiin 90 euron hintaan. Skydive Karjala mahdollisti myös laskuvarjon tandemhypyn 340 eurolla.

OH-LCH_260720DC-yhdistys ry:n jäsenille oli tarjolla vielä näitäkin komeampaa kyytiä, sillä OH-LCH lensi Lappeenrannassa tapahtuman aikaan kaksi jäsenlentoa.

Ilmailupäivä oli vieraille ilmainen ja pysäköinnistä perittiin nimellinen kahden euron korvaus. MH, HK