Lentäjäliitto liputtaa Malmin kentän säilyttämiseksi - kehittämiseen tarvitaan rohkeita avauksia

Malmi_liikennetta_1Suomen Lentäjäliitto FPA pitää Malmin lentokentän lopettamista virheenä Suomen tulevaisuuden kannalta. FPA:n mukaan globalisoituva Suomi tarvitsee liikkuvuutta ja nopeita yhteyksiä, joita voitaisiin rakentaa Malmin lentoasemalle. Lentotoiminnan lakkauttaminen tukee vain pienen ryhmän rakennushankkeita ja vaatii suurta taloudellista panostusta Helsingin kaupungilta.

"Ilmailusektori kuuluu Suomen harvoihin kasvualoihin. Malmin kehittäminen lentokeskuksena on tulevaisuuden mahdollisuus, jota ei pidä tuhota”, toteaa Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Sami Simonen.

Suomen Lentäjäliitto on erittäin kiinnostunut, mitä mieltä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on Suomen ilmailusektorin tulevaisuudesta.

”Kun maailmalla haetaan kasvua ja kehittymistä, rakennetaan lentokenttä. Helsinki-Vantaan kapasiteetti ei mahdollista joustavaa yksityiskonelentämistä eikä minkäänlaista lentokoulutustoimintaa”, Simonen huomauttaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi 5. lokakuuta raportin, joka vahvistaa, että korvaavaa vaihtoehtoa Malmille ei ole. Sami Simosen mukaan Malmilla on jo nyt toimiva infrastruktuuri ja palvelut.

”Malmi on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä Helsinki-Vantaan jälkeen ja työpaikka 300 ihmiselle. Finavia ei ole halunnut niitä kehittää ja uudistaa toimintaa, se on keskittynyt vain
säästämään".

Suurin osa suomalaisesta lentokoulutuksesta tuotetaan Malmilla. Malmin lentokenttäalueen kehittäminen vaatisi vain murto-osan siitä rahasta, joka aiotaan nyt käyttää maapohjan puhdistamineen, paaluttamiseen ja muokkaamiseen ennen asuntorakentamista.

”Rohkeilla päätöksillä Helsinki-Malmista voitaisiin kehittää Tukholma-Bromman kaltainen toimiva kaupunkikenttä tai vielä jopa sitäkin parempi lentoliikenteen solmukohta”, Simonen visioi.

Lue myös: