Lentopaikat.net -palvelu siirtyy Ilmailuliiton hallintaan

lentopaikatnetSuomen Ilmailuliitto (SIL) alkaa ylläpitää lentäjien suosimaa Lentopaikat.net -palvelua. Kyseessä on suomalaisia harrasteilmailijoita mm. lennonsuunnittelussa avustava verkkosivusto. Se on tarjonnut tietoa valvomattomista lentopaikoista ja niiden toiminnasta jo vuodesta 2004.

Lentopaikat.net siirtyy Ilmailuliiton omistukseen sivuston kehittäjältä Pekka Lehtiseltä. Suomessa on yli 50 virallista valvomatonta lentopaikkaa eli korpikenttää tai pienlentokenttää. Lentopaikat.net on keskittynyt niiden esittelemiseen. Vetovastuu siirtyy Suomen Ilmailuliitolle 4. huhtikuuta 2014.

"Ilmailuliitto on oikea taho Lentopaikat.net -palvelun  jatkajaksi ja  kehittäjäksi. Sen tavoitteena on Lentopaikat.netin alkuperäisen linjauksen mukaisesti ilmailijoiden palveleminen eikä kaupalliset syyt", kertoo sivuston perustaja Pekka Lehtinen Lentoposti.fi:lle.

Aiemmin Ilmailuliitto ilmoitti hankkineensa Finavialta 14. helmikuuta alkaen VFR Suomi -palvelun. SIL vastaa harraste- ja yleisilmailun hyödyntämän julkaisun jatkokehittämisestä.

Finavia tuottaa edelleen tietoja sinne omasta toiminnastaan, mutta päivitys ja ylläpitovastuu on Suomen Ilmailuliitolla. VFR Suomi sisältää perustiedot VFR-lentämisestä ja valvomattomista lentopaikoista Suomessa.

"Liiton tarkoituksena on kehittää monipuolisesti harrasteilmailijoita palveleva verkkosovellus, johon sekä Lentopaikat.net ja VFR Suomi integroidaan", sanoo Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka.

"Lentopaikkojen päälliköt ja toimijat ovat jatkossakin avainasemassa, jotta ilmailijoille saadaan oikeat ja riittävät tiedot hyvään lennonsuunnitteluun. Liitossa tämä nähdään harrasteilmailun edistämisenä ilmailijoilta ilmailijoille."

Lentopaikat.net on palvellut yleisilmailijoita keväästä 2004 lähtien. Kävijämäärät lähtivät palvelun julkistuksen jälkeen kovaan kasvuun ja 10 000 kävijän raja rikkoutui jo syyskuussa 2004. Palvelulla on kuukausittaisia kävijöitä noin 2500.

Ilmailuliitto etsii nyt hankkimilleen sivustoille kehittäjää. Tarjolla on suunnittelun, toteutuksen ja nykyisten tietojen päivittämistä. Mahdollisesta palvelun ylläpitopäivityksestä sovitaan erikseen.

Ilmailuliiton hakuilmoitus ylläpitäjästä: Ilmailu.fi

Lentopaikat.net -palvelu

Päivitys: 28.2 Pekka Lehtisen kommentti.

Lue myös: