Lex Malmi -kansalaisaloite ylitti kannatusrajan puolivälin reilussa kahdessa viikossa

MLY_rautatientori(päivittynyt 17.30) Malmin lentoaseman säilyttämiseen tähtäävä Lex Malmi -kansalaisaloite ylittää reilussa parissa viikossa puolet lakialoitteeseen vaadittavasta 50 000 allekirjoituksesta. Valtakunnallinen kansalalaisaloite sai merkittävää kannatusta myös Helsingissä torstaina 25. elokuuta järjestetyssä Taiteiden yössä.


Malmin lentoaseman ystävät ry (MLY) oli mukana taiteiden yössä ja heidän telttansa oli juhlinnan keskellä, Rautatieaseman ja postitalon välissä. Monet ihmiset saapuivat paikalle määrätietoisesti tiedustellen, että täälläkö voi kannattaa Malmin kentän säilyttämistä?

LexMalmi_1Enemmistö ihmisistä tiesi, mistä on kyse. Hyvin pieni osa liikkeellä olleesta väestä oli asuntorakentamisen kannalla, kertoo MLY.

Yhdistyksen teltalle kertyi Taiteiden yössä jopa jonoja, kun kansalaiset halusivat allekirjoittaa kannatusilmoituksen. Torstain aikana runsaat 2000 ihmistä ilmoitti tukensa hankkeelle.

Kansa on ottanut Malmin asian omakseen

Malmi_ilmasta_2016”Kannatuksen laajuus ja aloitteen etenemisnopeus ovat yllättäneet. Tiesimme, että asia on ihmisille tärkeä ja nyt kansan tahto konkretisoituu, kysymys on oikeudenmukaisuudesta ja maalaisjärjestä. Tosiasiat ovat aloitteen kannalla. Kansalaiset tarttuvat asiaan vilpittömän innokkaasti ja tilanne näyttää erinomaiselta lakialoitteen kannalta”, sanoi Mikko Saarisalo, joka on yksi aloitteen vireillepanijoista.

”Minulta kysyttiin eräänkin kerran, että miten minä, vihreä, voin kannattaa Malmin lentokentän säilyttämistä. Malmi on yksi avain Helsingin menestykselliseen kansainväliseen tulevaisuuteen, enkä mitenkään voi hyväksyä kaupunginvaltuutettuna tämän portin sulkemista", kommentoi kannatusilmoituksia keräämässä ollut Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu Jarmo Nieminen.


Lex Malmi etenee vauhdilla

Malmi_havainnekuva_yleis2015_1Valtakunnallinen Lex Malmi -kansalaisaloite avattiin allekirjoitettavaksi 10. elokuuta 2016 kello 16.00 ja se on ylittänyt puolivälin parin viikon sisällä.

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Uutisen julkaisuaikaan perjantaina 26. elokuuta kello 12.25 kannatusilmoituksia oli jo 24 518 kappaletta. Puoliväli ylittynee palvelussa ennen sunnuntaita.

"Järjestelmään on tällä hetkellä syöttämättä useita satoja kannatusilmoituslomakkeita", kertoo MLY:n puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Seuraavaksi asia on laajemmin esittelyssä Lappeenrannan ilmailupäivillä lauantaina 27. elokuuta .2016 kello 10-19.


Kannattajat pitävät Helsingin yleiskaavahanketta kyseenalaisena


Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen iloitsee LEX MALMI -hankkeesta.

Timo_Hyvonen_Malmi_2016”Lentoaseman merkitys suomalaisille on paljon suurempi kuin tonttimaan, ja se näkyy nyt kansalaisten innossa tukea hanketta ja levittää sanaa läheisilleen. Nimiä tulee nyt kaikkialta Suomesta kiihtyvällä tahdilla, kun sana leviää", kertoo Hyvönen.

”Alueelle suunniteltu asuntotuotanto olisi 2025-2050 n. 400-500 asuntoa vuodessa, joten vaikutus olisi olematon. Yleiskaava onkin palautettava valmisteluun asiantuntevin voimin ja ottaen huomioon muuttuva asunto-osakeyhtiölaki, joka mahdollistaa välittömästi yli 100 000 lisäasunnon rakentamisen Helsinkiinkin", päättää Hyvönen.

Kansalaisaloite.fi: LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta

Alla tilanne kansalaisaloite.fi -palvelussa:

 

Päivitys: 26.8 klo 17.30: Lisätty tieto palveluun syöttämättömien lomakkeiden määrästä.

Lue myös: