Lisää polttoaineperävaunuja osana ilmapuolustuksen taistelujärjestelmän kehittämishanketta

pirkkala_avoimet_0516_15Puolustusministeri Jussi Niinistö on 14. syyskuuta 2018 valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan hankintasopimuksen polttoaineperävaunujen ja -säiliöiden hankinnasta Nokian Metallirakenne Oy:n kanssa. Hankinta on osa ilmailupuolustuksen taistelujärjestelmän kehittämisen kokonaisuutta.

Sopimuskaudella 2018 hankitaan 10 kappaletta jakeluperävaunuja ja kaksi kappaletta varastointisäiliöitä sekä niihin liittyvää käyttö- ja huoltokoulutusta. Otsikkokuvassa on Ilmavoimien Scanian alustalle rakennettu LST-Säiliöiden kokonaisuus.

Hankinta sisältää sopimuskauden 2018 ja option vuosille 2019-2022. Niiden aikana on tarkoitus hankkia 1–70 kappaletta säiliöperävaunuja ja 1–30 kappaletta varastointi- ja jakelusäiliöitä sekä niihin liittyvää käyttö- ja huoltokoulutusta.

Hankinta kuuluu Puolustusvoimien ilmapuolustuksen taistelujärjestelmän kehittämisen kokonaisuuteen. Polttoainekalustohankinnan kokonaisarvo optioineen on noin 4,3 miljoonaa euroa (ALV 0%).

Hankinnan työllistämisvaikutus sopimuskaudella on noin 35 henkilötyövuotta. Polttoainekaluston toimitukset tapahtuvat alkaen vuonna 2019.