Lufthansa kasvattaa Eurowingsia vauhdilla - suunnitelmissa 61 lisäkonetta laivastoon

AB_EW_LH_tailsLufthansa-konsernin hallitus on hyväksynyt miljardi-investoinnin Eurowingsin nopean laajentamisen tarpeisiin. Suunnitelmissa on kaikkiaan 61 lisäkoneen hankinta Eurowingsin väreihin. Laajenemishanke liittyy läheisesti neuvotteluihin Airberlinin kanssa.

Miljardi-investoinnilla pyritään hankkimaan Eurowingsille 41 Airbus A320-konetta sekä 20 Dash 8 Q400 -potkuriturbiinikonetta. Hanke on pääosin riippuvainen käynnissä olevista neuvotteluista Airberlinin kanssa. Viimeisten kuukausien aikana Lufthansa on hankkinut Eurowingsille jo 20 lentokonetta Airberliniltä voimassaolevan wetlease-sopimuksen kautta.

Airberlin_Dash_A320"Meillä on erinomainen mahdollisuus ottaa seuraava askel Eurowingsin kanssa Euroopassa. Kyseessä on merkittävä kasvuhaaste yhtiölle. Olen erityisen iloinen, etä voimme tarjota jopa 3000 uutta työpaikkaa Eurowings-konsernissa", sanoi Lufhansa-konsernin hallituksen puheenjohtaja Carsten Spohr.

Tarvittavien viranomaishyväksyntöjen jälkeen on mahdollista, että Eurowings kasvattaisi laivastoaan jo 81 koneeseen.

Lufthansa arvioi, että Eurowingsin työntekijämäärä kasvaisi jopa 3000 henkilöllä. Pääosin kyse on Airberliniltä palkattavista lentäjistä ja matkustamohenkilökunnasta.

Lue myös: