Lufthansa ja Easyjet jatkoon neuvotteluissa Airberlinin osien ostamisesta

Airberlin_LH_tailNeuvottelut Airberlinin alasajon ja yhtiön työntekijöiden työpaikkojen turvaamiseksi jatkuvat. Airberlinin hallitus keskusteli 25. syyskuuta saaduista tarjouksista, joiden uskotaan turvaavan jopa 80% työpaikoista. Neuvotteluita jatketaan Lufthansan ja Easyjetin kanssa 12. lokakuuta saakka.

 

Airberlin sai Lufthansalta tarjoukset tytäryhtiöistään alueellisesta lentoyhtiö LGW:stä (Luftfahrtgesellschaft Walter) sekä Itävaltalaisesta NIKI:stä ja osista Airberliniä. Tarjous turvaisi Airberlinin mukaan useita tuhansia työpaikkoja.

Easyjetin tarjous puolestaan koskee joitakin osia Airberlinin laivastosta. Myös tämän tarjouksen katsottiin tarjoavan mahdollisuuksia Airberlinin työntekijöille.

Osapuolet ovat sopineet tarjoushintojen pitämisestä luottamuksellisina. Mikäli tarjoukset hyväksyttäisiin on Airberlinin mukaan hyvät mahdollisuudet, että hätälainoitus voitaisiin maksaa takaisin.

"Emme ole vielä saavuttaneet päämäämme neuvotteluissa. Sujuvat lento-operaatiot lähipäivien aikana ovat elintärkeät neuvotteluiden kannalta. Muunlainen toiminta voi vaarantaa koko neuvottelut", kommentoi Airberliniä edustava Frank Kebekus.

"Olemme saavuttamassa tarjouksen antjilta hyviä työllisyysnäkymiä noin 80 prosentille kollegoistamme", kertoo Airberlinin toimitusjohtaja Thomas Winkelmann.

Neuvottelutulos joutuu vielä aikanaan EU:n kilpailuviranomaisen tarkasteluun.


Airberlin tekee muutoksia lentoaikatauluihinsa

Airberlin_A330Airberlin lopettaa kaukolento-operaationsa 15. lokakuuta mennessä ja A330-koneet palaavat vaiheittain leasingyhtiöille. Yhteys Dusseldorfista Los Angelesiin katkesi jo 25. syyskuuta. Syyskuun 29. Airberlin lopettaa lennot Hampurin ja Münchenin sekä Kölnin ja Münchenin välillä.

Lähipäivinä on luvassa lisää muutoksia suunniteltuihin lentoihin. Airberlin toteaa, että stabiilit ja sujuvat lento-operaatiot ovat isossa roolissa operaatioiden siirtämiseksi uudelle toimijalle.

 Lue myös: