Malmin lentoaseman kiitotien vuokrasopimus siirtyy hovioikeuden käsiteltäväksi

IMG_20200102_133015Malmin lentoaseman kiitotien vuokrasopimuskiista etenee hovioikeuteen. Helsingin käräjäoikeus antoi Malmi-kiistassa tuomion joulukuussa 2020, joka johti ilmailijoiden häätämiseen, kun toimeenpanon keskeytys ei menestynyt. Nyt valituslupa hovioikeuteen on kuitenkin saatu ja asian käsittely jatkuu. 

Malmin lentokenttäyhdistys ry nosti joulukuussa 2019 kanteen Helsingin kaupunkia vastaan kiitotien vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Käräjäoikeus päätti 23. joulukuuta 2020 asian kaupungin hyväksi. Yhdistys haki hovioikeudelta valituslupaa käräjäoikeuden kielteiseen päätökseen sekä toimeenpanon keskeytystä, jota ei myönnetty.

IMG-20200101-WA0004Ilmailijat poistuivat pääosin Malmin lentokentältä 14. maaliskuuta 2021, kun kiitotie suljettiin. Lentopaikka on yhä olemassa ja ilmatilarakenne on entisellään.

Hovioikeus on myöntänyt asiassa valitusluvan 23. heinäkuuta 2021 ja Malmin lentokenttäyhdistys jatkaa valituksen valmistelua.

Yhdistys totetaa, että sen tavoitteena on ajaa asiaa eteenpäin, jotta vuokrasopimuksen ja lentotoiminnan jatkuminen mahdollisimman pian kaupungin aiempien lupausten mukaisesti.

Myös toinen merkittävä Malmin lentoaseman tulevaisuutta koskeva hanke etenee, sillä suomen suurin kuntalaisaloite eli “Kunnallinen kansanäänestys Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä” luovutetaan maanantaina 2. elokuuta Helsingin kaupunginvaltuustolle. Kuntalaisaloite sai taakseen 31283 allekirjoitusta. MH

Lue myös: