Malmin sähkölentokoneyhdistyksen tavoitteena Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölentokoneen hankinta

Pipistrel_AE_engine_1Vasta perustettu Malmin sähkölentokoneyhdistys pyrkii toimimaan edelläkävijöiden joukossa. Ilmailu kehittyy vauhdilla ja sähköiset pienlentokoneet tekevät tuloaan markkinoille. Yhdistyksen tavoitteena onkin saada käyttöönsä Malmin lentoasemalle Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölentokone.

Ilmailu on tulevaisuuden liikkumismuoto ja uudet sähkömoottoroidut lentolaitteet kehittyvät vauhdilla. Sähköinen ilmailu saattaa jopa muuttaa ihmisten liikkumista yhtä paljon, kuin matkapuhelimet muuttivat ihmisten tapaa kommunikoida.

Pipistrel_AE__1Malmin sähkölentokoneyhdistys on ilmoittanut tavoitteekseen saada yhdistykselle Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölentokone Malmin lentokentälle kesällä vuonna 2018.

Koneeksi on valikoitunut Pipistrel Alpha Electro. Sen avulla on määrä kehittää mm. turvallisen sähkölentämisen menetelmät ja koulutussuunnitelma yhteistyössä viranomaisten ja muiden ilmailuosaajien kanssa.

Yhdistys rahoittaa hankinnan yhteistyössä oppilaitoksien, yrityksien ja yksittäisten jäsenien kanssa.

Malmin sähkölentokoneyhdistys järjestää Malmin lentoasemalla 20. tammikuuta kello 14 tapaamisen kaikille jäsenille ja asiasta kiinnostuneille. Tuolloin on määrä täsmentää hankesuunniltelmia.

Pipistrel_AE_close_1Pipistrelin Alpha Electro, joka tunnetaan myös protonimellä WATTsUP on yli 50 kw:n tehoisella sähkömoottorilla varustettu kaksipaikkainen lentokone. Sen maksimi lentoonlähtöpaino on 550kg. Hyötykuormaa se voi kuljettaa 200 kg. Koneen toiminta-ajaksi luvataan 60 minuuttia sekä tarvittavat reservit.

Alpha Electro on Pipistrelin viiden sähkölentokonehankeja toinen, joka on edennyt kaupalliseksi tuotteeksi. Konehanke on saanut rahoitusta EU:n Horizon 2020 -projektissa.

Lue myös: