Matkamessut pyörähti käyntiin ammattilaispäivällä - ilmailumuseoiden osastolla Hawkin eturunko

Matka16_AeroflotMatkamessut järjestetään tänä vuonna 21.-24. tammikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Torstai ja perjantain aamupäivä on varattu ammattilaisille. Suuri yleisö pääsee messuille viikonloppuna perjantaista kello 12 alkaen. Kävijöitä messuille odotetaan tulevan noin 70 000.
 
Matka16_2Finnairin osasto sijaitsee viimevuotiseen tapaan Messukeskuksen päähallin keskikäytävän varrella. Osastolla on esillä uusi business-luokan istuin.

SAS puolestaan on jo perinteisesti erillisellä Business Travel Forum -alueella. 

Lentoyhtiöistä paikalla ovat Finnairin ja SAS:n lisäksi mm. Japan Airlines, Aeroflot (otsikkokuvassa), Ukraina International Airlines, TAP ja toimintaansa käynnistävä kotimainen Go! Aviation.

Matka_16_ilmailumuseotViranomaistoimijoista omilla osastoillaan ovat Ulkoministeriö, Poliisi, Tulli ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Kotimaan kohteiden joukossa esittäytyvät myös suomalaiset ilmailumuseot. Ilmailumuseoyhdistyksen lisäksi esillä ovat Suomen kuusi ilmailumuseota. Niiden osasto sijaitsee näyttelyalueen lähes perimmäisessä kulmassa.

Matka_16_FinnairNähtävänä on ensimmäistä kertaa konttiin sijoitettu Hawk-suihkuharjoituskoneen eturunko (kuvassa). Sitä esittelee torstaina ja perjantaina koelentäjä Jyrki Laukkanen.

Keski-Suomen Ilmailumuseo on mukana uudella nimellään Suomen Ilmavoimamuseo. Matkamessuilla lanseerattiin myös Suomen kuutta ilmailumuseota esittelevä ilmailumuseot.fi -sivusto

Matka_16_yleisMatkamessujen teemamaa on tänä vuonna Espanja, joka kuuluu Kreikan ja Turkin kanssa suomalaisten matkailijoiden kestosuosikkeihin. Messuilta saa vinkit myös lähinaapureihin suuntautuville matkoille. Mukana ovat kaikki Pohjoismaat, Venäjä sekä Baltian maat.

Uusina messumaina mukana ovat Bolivia, Tatarstan, Kirgisia ja Uruguay. Lisäksi Färsaaret on ensikertalaisena Matkamessuilla torstaina esittelemässä matkailumahdollisuuksia alan ammattilaisille.

Matka16_3Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Tapahtuma kokoaa Messukeskukseen Helsinkiin noin tuhat yritystä, 70 000 messuvierasta ja yli 1200 median edustajaa. Menossa on Matkamessujen 30-vuotisjuhlavuosi. T.T.

Matkamessut ja samanaikaiset Caravan-messut ovat avoinna yleisölle perjantaina 22.1. kello 12–19 sekä lauantaina ja sunnuntaina 23.–24.1. kello 10–18.

Lue myös aikaisempia Lentoposti.fi:n uutisia Matka2016-messuista: