Menkijärven lentokentän osti yksityishenkilö - neuvottelut ilmailukäytön turvaamiseksi jatkuvat

EFME_ilmasta_KRSenaatti-kiinteistöt on myynyt Alajärvellä sijaitsevan Menkijärven lentokenttäalueen. Julkiseen tarjouskilpailuun saatiin 15 tarjousta joiden myötä lentokenttäalueen ja rakennusten uudeksi omistajaksi on tulossa Timo Tuokko.

Myynnissä olleen kiinteistön kauppahinta oli 260 000 euroa. Alajärven kunnalla on vielä etuosto-oikeus kiinteistöön. Se on voimassa aina 30 vuorokautta kaupanteon vahvistamisen jälkeen. EFME_myynti_SenaattiMyös ilmailuaktiivit ovat edelleen kiinnostuneita lentokentästä ja sen ilmailutoiminnan jatkon turvaamisesta.

Myytävään kokonaisuuteen kuului mm. kolme leiriasuntoa, leiriruokala, kolme saunaa ja lennonjohtokeskus sekä kaksi kestopäällysteistä kiitotietä, joista toinen on ilmailukäytössä. Yhteenlaskettu pinta-ala on noin 71 hehtaaria.  Kohde sijaitsee osittain rantavyöhykkeellä. 

Lentokenttä on vuokrattu Menkijärven lentokenttäosuuskunnalle, ja vuokrasopimus siirtyy kaupan mukaan uudelle omistajalle.

Valtiolla ei ollut enää käyttöä lentokentälle, ja kohteen eritysluonteesta ja sijainnista johtuen sen kehittäminen muuhun maankäyttöön ei ole valtion toimenpitein taloudellisesti perusteltua.

Lentokenttäalueesta myös tarjouksen tehneet ilmailuaktiivit ovat edelleen mukana oma lentokenttä -hankkeellaan. Toimet Menkijärven lentokentän pitämiseksi ilmailukäytössä ovat jatkuneet edelleen.

Ilmailijat ovat olleet jo toukokuun puolivälin jälkeen yhteydessä korkeimman tarjouksen tehneeseen tahoon ja jättäneet ostotarjouksen lentokenttä-alueesta ja miehistösaunasta.

Lue myös: